Buna ziua ma intereseaza daca coproprietara (mama mea) fiului meu este obligata sa-i dea cota de 1/6 intr-un singur loc si daca poate opta in schimbul acestea la o cladire (neintabulata) multumescconstruita in aceasi curte dar cu intrare separata (fiul vrea sa construiasca o casa si daca ar primi cota din ap nu ar putea ca ar insemna sa fie casa in mijlocul curtii iar mama nu ar fii deacord cu constructia )
In anul 2001 am cumparat eu si sotul, meu de la mama mea un apartament cu3camere in care noi avem nuda prorietate iar mama are uzufructulviager va rog s-mii spuneti daca se poate anula uzufructul avamd in vedere ca ea din anul 2003 nu mai locuieste in apartament avand domiciliul la o alta adresa multumesc
Buna ziua am si eu o intrebare:in anul 2011 fiul meu a primit o donatie de la matusa mea (1/6 dintr-un imobil comun)sora mamei mele ,acestea fiind coproprietare intr-un imobil actul de donatie suna asa:donez donatarului care este stranepot de sora intreaga mea cota de 1/6 parte din ap nr2 compus din 3cam buc baie antreu hol veranda,magazie si cota de 50% din partie de uz comun care sunt teren construit si neconstruit in sup totala de 5040mp imprejmuirile ,bransamemtele apa canal si poarta de acces ma intereseaza care ar fii totalul mp care ii revin fiului meu si daca are dreptul sa ceara toata cota intr-un singur loc(precizez ca ap nr 2 nu se afla intr-o singura cladire ) mentionez ca in aceeasi curte se afla o alta cladire neintabulata si cu intrare separata ar avea posibilitatea sa o primeasca pe aceea in locul ap nr 2 multumesc!
In contractul de donatie sunt mentionate urmatoarele :Donez donatarului care este stranepot de sora ,intreaga mea cota de 1/6 parte din ap nr2 compus din;3 cam,buc,baie,hol,antreu;veranda,magazie si cota de 50%din partile de uz comun,care sunt teren construit si neconstruit in suprafata totala de 5040mp,imprejmuirile ,bransamentelede apa si canal electricitate gaz ,zid despartitor dintre apartamente si poarta acces .Nu inteleg care este de fapt totalul de mp care ii revin fiului meu multumesc mult
Buna seara daca in curtea respectiva exista o casa construita de fiica coproprietarei ,casa care nu este intabulata si nelocuita ,fiul meu poate cere in schimb acea casa avand in vedera ca fiica coproprietarei ar fii deacord sa primeasca banii in locul casei(precizez ca acea casa are intrare separata ) multumesc imi cer scuze daca nu m-am facut prea bine inteleasa. O seara buna!
Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul .Mostenirea matusii i-a donat-o ea fiului meu cum pot iesi din indiviziune avand in vedere ca partea de 1/6 este dintr-un apartament cu 3 camere ,bucatarie baie alta cladire si magazie alta cladire pot cere toata cota intr-un singur loc multumesc