avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager

In anul 2001 am cumparat eu si sotul, meu de la mama mea un apartament cu3camere in care noi avem nuda prorietate iar mama are uzufructulviager va rog s-mii spuneti daca se poate anula uzufructul avamd in vedere ca ea din anul 2003 nu mai locuieste in apartament avand domiciliul la o alta adresa multumesc
Cel mai recent răspuns: Coltea , utilizator 16:23, 21 Martie 2017
Art. 746
Cazurile de stingere a uzufructului

e) neuzul timp de 10 de ani sau, după caz, timp de 2 ani în cazul uzufructului unei creanţe.

Va adresati instantei cu cerere prin care sa se dispuna stingerea uzufructului si radierea din cartea funciara.
Veti propune proba cu martori, sa probati ca nu a folosit locuinta.
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Sau, mai simplu: mergeti cu mama la orice birou notarial sa dea o declaratie de renuntare la uzufruct si pe baza declaratiei se radiaza clauza de la Carte Funciara.
Mama nu doreste sa renunte .,nu ramane decat anularea in instanta dar avem sanse 100%?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare uzufruct camelia6217 camelia6217 Am dat in uzufruct viager mamei mele apartamentul cumparat de mine.Cum pot sa sting uzufructul? (vezi toată discuția)
Probleme cu uzufructarul valina2015 valina2015 Buna seara! sa va spun povestea mea. Acum 6 ani am obtinut o suma frumoasa de bani( dintr-un castig, la care si el a fost prezent), si am decis sa cumpar un ... (vezi toată discuția)