avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate AdriAlexP

Activitate AdriAlexP

Buna ziua!
Va rog sa imi dati un raspuns pentru urmatoarea situatie: " in anul 2016 am absolvit liceul si in acelasi an am inceput studiile la scoala postliceala-sanitara. Anul trecut,in 2017 am inghetat anul urmand ca anul acesta sa reiau cursurile. Doar ca acum sunt insarcinata si in octombrie urmeaza sa nasc. In acest caz pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, avand in vedere ca am 12 luni de studii neintrerupte in ultimele 24 de luni de dinaintea nasterii copilului? Sunt obligata sa reincep cursurile sau pot renunta de tot la studii?"
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt in concediu de crestere a copilului din anul 2013. Atunci eram studenta si am nascut primul copil. Inainte ca acesta sa implineasca 2 ani, l-am nascut pe cel de-al doilea copil si am intrat in CCC2. Urmeaza sa il nasc pe cel de-al treilea copil cand al doilea va avea 2 ani si o luna, aproximativ. Am inteles ca legea s-a schimbat anul trecut si ca ar fi in favoarea mea, adica as putea intra in CCC3. Este adevarat?
Si a doua intrebare, daca voi intra in CCC3 conform legii, acest lucru este posibil din moment ce temporar nu mai locuim in tara? Noi avem in buletin domiciliul in tara.