Buna ziua!
Sunt in concediu de crestere a copilului din anul 2013. Atunci eram studenta si am nascut primul copil. Inainte ca acesta sa implineasca 2 ani, l-am nascut pe cel de-al doilea copil si am intrat in CCC2. Urmeaza sa il nasc pe cel de-al treilea copil cand al doilea va avea 2 ani si o luna, aproximativ. Am inteles ca legea s-a schimbat anul trecut si ca ar fi in favoarea mea, adica as putea intra in CCC3. Este adevarat?
Si a doua intrebare, daca voi intra in CCC3 conform legii, acest lucru este posibil din moment ce temporar nu mai locuim in tara? Noi avem in buletin domiciliul in tara.
Puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC3 daca indepliniti si celelalte conditii prevazute in lege
OUG nr. 111/2010:
Art. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României; c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
Indemnizație
Anicutaa
Iau indemnizație la un copil de un an și opt luni iar acum 3 luni am nascut un alt copil in germania pot baga actele de indemnizație in romania mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie
Desperados
Lucrez la o firma de 3 ani.sunt insarcinata in 4 luni si vreau sa nasc in germania.mai beneficuez de i demnizatia de aici?acolo mi se va da 300 de euro drept ... (vezi toată discuția)