Urmeaza sa nasc al doilea copil inainte de a face primul 2 ani. Copiii sunt germani ,dupa tata. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor si am lucrat numai in Ro. Pentru primul am primit indemnizatia CIC, la al doilea care e procedura de depunere a dosarului, ce acte sunt necesare tinand cont ca se naste in alta tara si in cat timp trebuie sa depun dosarul?...presupun ca am inca dreptul la CIC si indemnizatie atata vreme cat am lucrat neintrerupt mai multi ani si sunt cetatean roman.
1. Deoarece veti naste inainte de a se termina CCC1 veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
2. Trebuie numai sa indepliniti conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
3. Pe perioada CCC2 veti primi aceeasi indemnizatie ca si pentru CCC1.
4. Inainte cu cateva zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator sa va prelungeasca suspendarea contractului individual de munca (CIM) pana ce al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta de CCC alegeti).
5. Apoi mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC1 si completati o cerere de intrare in continuare in CCC2.
6. Si la angajator si la Primarie prezentati o copie tradusa si autentificata la notar de pe certificatul de nastere a copilului (am inteles ca se va naste in Germania).