avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate raluca154

Activitate raluca154

Răspuns la discuția Evaluare teren ANRP
Buna ziua
1. Daca am nevoie sa solicit in instanta o evaluare corecta, cum pot gasi un avocat experimentat in aceste proceduri?
2. Cand sa ma adresez instantei? In acel termen de 30 de zile acordat pt contestatii?
3. Exista vreo modalitate de a impune ANRP cuantumul despagubirilor pe care sa mi le acorde, inaintea parcurgerii etapei cu evaluatorul ANRP? Adica sa vin direct cu Sentinta de acordare despagubiri prin puncte ANRP care sa contina si nr. acestora?

Multumesc
Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea:

Am cumparat un teren care, evident, se invecina cu altele. Terenul vecin din dreapta era deja imprejmuit, in sensul ca era turnata fundatia gardului si in aceasta erau infipti, din loc in loc, stalpi metalici. Cand am chemat expertul topometrist pt intarusarea propriului teren, am constatat ca gardul vecin era in intregime pe proprietatea mea, inca mai ramaneau in medie 20 cm din proprietatea mea in curtea vecina, pe toata lungimea laturii despartitoare. Am convenit cu vecinii ca, din moment ce eu "am contribuit" cu teren la inaltarea gardului despartitor, tot ei, cei care l-au inceput, sa-l si termine. In vara se face un an de cand ma tot rog de ei sa-l termine, ca sa-mi pot amenaja curtea (intre timp eu am terminat si locuinta pe terenul meu) fara teama ca muncitorii de la santierele din zona sa-si insuseasca bunurile cu care vreau s-o amenajez. Vecinii ma tot duc cu vorba ca se rezolva.

Ce obligatii am eu, ce obligatii au ei, in acest caz? Pot insista ca tot ei sa-l termine sau astept degeaba si dupa ce ca am pierdut teren, va trebui sa mai pierd si bani ca sa-l termin eu? Multumesc anticipat.