Am incercat amiabil, insa niciunul din vecini nu recunoaste situatia de fapt.
Este obligatorie aceasta incercare de rezolvare amiabila, inainte de a formula actiunea de granituire? Trebuie formalizata, prin implicarea unui mediator, sau a unei autoritati locale (primaria)?
Multumesc.
Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri.
In cazul meu, politia a dezvaluit datele mele personale catre un parat intr-o speta simpla: o masina care bloca complet trotuarul.
Cunoasteti exemple de astfel de organizatii din Romania?
Bunicul meu a cumparat un teren intravilan in anii 70. Atunci a banuit ca vecinii intrasera cu gardul pe portiuni din terenul vanzatorului, insa fiind in anii comunismului, nu s-a putut face nimic.
Acum, in localitatea respectiva, unora din cetateni li s-a facut cadastrul. Printre acei cetateni se afla tatal meu, mostenitor, si unul din mostenitorii vecinului care si-a insusit o parte din terenul furat de la cumparatorul original, ba chiar a si construit pe el.
Astfel, pe terenul mostenit de tatal meu apare o suprafata masurata si constatata de cei de la cadastru mai mica decat ce avea in acte, iar pe cel al vecinului una mai mare.
Exista vreo cale legala, inainte de a ajunge la proces, prin care sa solicit recuperarea terenului furat de vecin?
Bunicul meu a pierdut un proces referitor la pamantul agricol care s-a dat inapoi la toata lumea, in anii 90. Practic un consatean a avut castig de cauza cum ca o bucata din pamantul mostenit de bunicul si primit cu act de pa primarie, este de fapt al lui.
Ca urmare a solutiei definitive data la proces, bunicul a primit in compensare o suprafata identica de teren agricol, in alta locatie, pe raza aceleiasi comune. Problema este ca primaria nu i-a facut act pe acel pamant, si ca actul a ramas tot pe suprafata de la vechea locatie.
Cum pot, legal, sa constrang primaria sa modifice actul de proprietate pe noua locatie?
Buna ziua. Am solicitat primariei din orasul in care locuiesc, copii dupa planul de urbanism si autorizatia de construire, pentru o cladire cu mai multe etaje, ce urmeaza a se construi in vecinatatea mea, intrucat nu cred ca respecta regimul de inaltime, si nici nu au fost consultati toti locatarii din vecinatate.
Primaria imi raspunde ca nu imi poate pune la dispozitie copii ale acelor documente, intreucat contin date personale.
Au dreptate? Eu consider ca nu, pentru ca pot sterge/masca toate datele personale din documente.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara.
La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, pentru ca fumeaza cum ar veni afara, la fereastra mea (un pic mai sus). Tot fumul intra la mine in casa, si sunt obligat sa inchid geamurile.
La parter, un alt vecin fumeaza in baie. Problema lui. Dar, fumul intra pe coloana de aerisire, si ajunge in baile noastre. Coloana de aerisire este prin definitie un spatiu comun, si normal intra in prevederile legii anti-fumat. Ce pot face pentru ca ce doi sa nu mai dea fum la mine in casa? Multumesc.
Eu personal am semnalat probleme la sistemul de aerisire. Administratorul imi spune ca nu poate face nimic doar pe baza sesizarii mele (desi am facut-o in scris, si am primit nr. de inregistrare), si ca pentru a actiona, are nevoie de decizia tuturor locatarilor din bloc, nu doar sesizarea unuia singur. Este adevarat?
Scuze pentru confuzie. In asociatie sunt 6 blocuri. Unele au cate o scara fiecare, altele au doua. Eu stau intr-un bloc cu o singura scara, care chipurile ar fi singurul bloc din asociatie fara sef de scara, si implicit fara reprezentant in comitetul executiv al asociatiei.
Administratorul refuza sa faca diverse activitati (verificare functionare cladire, citire index apometre etc.) pe motiv ca are nevoie de sef de scara, care sa faca parte dintr-o comisie (pentru apa), si din comitetul executiv al asociatiei (pentru alte hotarari).
Ce se intampla daca nimeni nu vrea sa fie sef de scara? Nu se mai face nimic in bloc?