Bunicul meu a cumparat un teren intravilan in anii 70. Atunci a banuit ca vecinii intrasera cu gardul pe portiuni din terenul vanzatorului, insa fiind in anii comunismului, nu s-a putut face nimic.
Acum, in localitatea respectiva, unora din cetateni li s-a facut cadastrul. Printre acei cetateni se afla tatal meu, mostenitor, si unul din mostenitorii vecinului care si-a insusit o parte din terenul furat de la cumparatorul original, ba chiar a si construit pe el.
Astfel, pe terenul mostenit de tatal meu apare o suprafata masurata si constatata de cei de la cadastru mai mica decat ce avea in acte, iar pe cel al vecinului una mai mare.
Exista vreo cale legala, inainte de a ajunge la proces, prin care sa solicit recuperarea terenului furat de vecin?
Am incercat amiabil, insa niciunul din vecini nu recunoaste situatia de fapt.
Este obligatorie aceasta incercare de rezolvare amiabila, inainte de a formula actiunea de granituire? Trebuie formalizata, prin implicarea unui mediator, sau a unei autoritati locale (primaria)?
Multumesc.
Teren ocupat abuziv
marzam
Pe o parte a terenului tatalui meu decedat, vecinul de parcela a plantat paulownia.tru
Vecinul a cumparat lotul si bineinteles are cadastru. Dar prin ... (vezi toată discuția)