avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare proprietate cadastrata. Posibile solutii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare proprietate cadastrata. Posibile solutii.

Buna ziua. Problema este urmatoarea. Sunt proprietar al unui teren intravilan intr-o localitate din Valcea, dobandit prin mostenire. Anul trecut am efectuat cadastrul acestuia, primind toate documentele de la oficiul de cadastru. Terenul nu era fizic delimitat cu una dintre proprietatile vecine, detinut de un frate (urmare a aceleiasi mosteniri). Ulterior inscrierii in cadastru, proprietarul terenului vecin (cu care nu exista delimiare fizica a granitei) edifica un gard, fara instiintarea mea, care incalca masuratorile cadastrale, si implicit proprietatea mea. Mentionez ca niciunul dintre vecini nu are efectuat cadastru.
Intrebarea: care este cea mai buna masura ce trebuie intreprinsa?
1. Actiunea in granituire (care presupune costuri si timp),
2. Plangerea penala pentru tulburare de posesie (mentionez ca portiunea de teren pe care o solicit nu am posedat-o efectiv pana in prezent intrucat terenul a fost impartit intre mostenitori, iar intinderea fizica a proprietatilor nu a fost cunoscuta pana la efectuarea cadastului) sau
3. Executare silita prin contactarea unui executor judecatoresc (solutie propusa de functionarul cadastrist)?
Multumiri anticipate!
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Alkaid, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:53, 21 Aprilie 2015
Daca sunteti intabulat in CF plangere penela de tulburare de posesie.
E cel mai bine .
Pentru a fi tulburare de posesie trebuie să existe latura subiectivă și latura obiectivă a acestei infracțiuni în sensul că vecinul, care se pare că este fratele , deci moștenitor al aceluiași autor să cunoască faptul că a intrat pe proprietatea forumistului ori, respectivii sunt singurii proprietari ai terenului care până în prezent nu a fost grănițuit. Prin urmare acesta a fost în eroare cu ocuparea terenului. Pe de altă parte, vecinul s-a considerat în drept să ridice gardul deoarece până în prezent nici unul nu avea delimitat terenul așa că nu poate fi tulburare de posesie lipsindu-i elementele constitutive ale infracțiunii și prin urmare va fi o pierdere de vreme ca să meargă pe această cale.
Executorul judecătoresc trebuie să aibă o hotărâre jud. pe care s-o pună în executare și aceea va fi în urma unei acțiuni în grănițuire, prin care instanța va stabili hotarul dintre proprietăți.
Desigur, se poate merge și pe formula amiabilă, stabilindu-se de comun acord, prin măsurările efectuate, o limită acceptată de ambii proprietari și semnat un acord în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie gigipanait gigipanait Am un teren proprietate privata pe care l-am incadastrat,intabulat din anul 2000,dar nu am facut gard de imprejmuire nici pina acum.Zilele trecute am constatat ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate construire gard 25Maria23 25Maria23 Pe Hotararea Judecatoreasca sunt delimitate hotarele a doua terenuri. In fapt, gardul ar trebui sa treaca prin casa unuia dintre proprietari. (Dupa 13 ani de ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie pagalea_m pagalea_m am cumparat un teren iar acum cand vreau sa delimitez proprietatea si sa ridic gard fostii proprietari nu imi permit accesul . Am vrut sa fac si intarusarea ... (vezi toată discuția)