avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate construire gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate construire gard

Pe Hotararea Judecatoreasca sunt delimitate hotarele a doua terenuri. In fapt, gardul ar trebui sa treaca prin casa unuia dintre proprietari. (Dupa 13 ani de la construire am aflat ca are o parte din casa pe terenul nostru-conform cadastrului facut in decembrie 2014). Cum putem rezolva problema gardului? Le putem cere sa ne dea suprafata pe care este casa in alta parte? Cativa mp din terenul pe care au curte, de exemplu? Cum se procedeaza legal?
Buna ziua. Inteleg ca aveti o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus granituirea a doua terenuri. Atunci cand instanta a dispus stabilirea acestui hotar exista aceasta casa construita pe hotar? S-a facut vreo expertiza tehnica judiciara in specialitatea topografie, cadastru in acest dosar? Cadastrul din 2014 este al dvoastra sau al vecinului? Se suprapun cele doua cadastre? Daca exista intelegere de ambele parti se poate gasi o solutie atat juridica cat si tehnica. Conform Ordinului 700/2014, limita dintre proprietati trebuie sa fie unica, astfel ca nu poate exista limite diferite si nici nu se mai aproba suprapuneri. Daca ambele parti sunt de acord cu modificarea limitelor proprietatilor se poate face fie o reactualizare cadastrala sau o rectificare. Sugerez: Trebuie vazute actele de un avocat si angajat cadastrist care sa faca propunerile/variantele.
Exista un cadastru din 2002. Cand a venit expertul numit de instanta a facut un nou cadastru in care apare o parte din casa pe terenul nostru. Instanta a aprobat acest cadastru si a dispus granituirea conform lui, ceea ce fizic este imposibil. Nu exista intelegere cu vecinul si sram tot fara gard...
Hotararea este definitiva? Nu ati apelat-o? Ce ati cerut in instanta? Ati avut avocat? Ati solicitat demolarea casei efectuate pe terenul dvoastra?
Hotararea este definitiva. In instanta am cerut si obtinut sa ni se elibereze o alta parte de teren ocupata de acest vecin si am castigat si o suma pentru anii in care ne-au ocupat abuziv terenul. La acel moment nu ne-am dat seama ca cele doua puncte trec chiar prin casa lui.

Si am cerut si granituirea pe o parte de teren. Instanta a cerut sa se masoare tot terenul si sa se delimiteze pe toate laturile. Asa s-a constatat ca situatia din actele vechi nu corespunde cu cea din teren. In Hotarare terenurile sunt delimitate conform masuratorilor noi.


[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
trandafir2, moderator
Ar fi bine sa va vada un avocat actele. Trebuie verificata hotararea, raportul de expertiza si trebuie coroborate cu inscrierile in CF. Daca ati fost reprezentat in dosar, mergeti la avocatul acela ca deja stie speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate zuzumama zuzumama Vecina mea are un proces de granituire cu un alt vecin pe un teren extravilan.Expertul stabilit de instanta a ignorat documantatia cadastrala a vecinei mele ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)