am cumparat un teren iar acum cand vreau sa delimitez proprietatea si sa ridic gard fostii proprietari nu imi permit accesul . Am vrut sa fac si intarusarea conform cadastrului dar nu au permis accesul topometristului . ce pot face ? trebuie sa vorbesc cu un avocat ? care este procedura pentru a putea intra in posesia proprietatii mele ?
Cazul dvs. nu reprezinta o tulburare de posesie, intrucat dvs. nu aveti stapiniti in fapt terenul.
In situatia in care nu ajungeti la un rezultat favorabil, pe cale amiabila ( trebuie sa vedeti ce nemultumiri au fostii proprietari ai terenului si daca sunt intemeiate), veti apela la un avocat care va formula o actiune in revendicare, potrivit art.481 , 485 cod civil, unde veti arata instantei ca ati cumparat acel teren de la acele persoane prin contractul nr...autentificat de notar si ca fostii proprietari exercita posesia asupra terenului fara nici un drept si cu rea-credinta - intrucat , desi cunosc faptul ca in momentul de fata nu mai au un act valabil asupra terenului, acesta fiind instrainat, refuza sa va recunoasca dreptul de proprietate.
In cazul in care veti fi si vecin cu fostii proprietari, cereti instantei si granituirea proprietatii ( delimitarea celor doua proprietati), si veti putea construi un gard.
Dupa ce veti avea o hotarare favorabila dvs. puteti intra cu "forta" in posesia terenului, insotit de executorul judecatoresc.
Chiar daca pare complicat, in caz de refuz al fostilor proprietari, nu aveti o alta cale legala.
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)