avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fum tigara de la vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fum tigara de la vecini

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara.
La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, pentru ca fumeaza cum ar veni afara, la fereastra mea (un pic mai sus). Tot fumul intra la mine in casa, si sunt obligat sa inchid geamurile.
La parter, un alt vecin fumeaza in baie. Problema lui. Dar, fumul intra pe coloana de aerisire, si ajunge in baile noastre. Coloana de aerisire este prin definitie un spatiu comun, si normal intra in prevederile legii anti-fumat. Ce pot face pentru ca ce doi sa nu mai dea fum la mine in casa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxana75 , utilizator 16:32, 10 Mai 2017
mirare: cum intra fumul de la etajul 4, la etajul 3 ?
Prin convectie termica. Convecţia termică este procesul de transmitere a căldurii prin intermediul unui fluid în mişcare care vehiculează energia termică din zonele de temperatură mai mare în altele de temperatură mai scăzută. Convectia este una din cele 3 tipuri de transfer de proprietate. In fluide ea se datoreaza diferentei de temperatura ceea ce duce la variatii de densitate si miscare orientata a particulelor de la sursa calda la sursa rece. Nu este obligatoriu sa fie doar pe verticala si in sus. Posibil ca in apartamentul de la etajul 3 temperatura sa fie ceva mai scazuta, in anumite momente de timp.

Fenomenul l-am experimentat nu cu fumul de tigara, ci cu mirosurile de la vecinul de deasupra (bucatarie in plina actiune) care intrau in apartamentul meu de dedesubt, pe geamul intredeschis.
Reclamati, poate se intampla ceva, sau tinem cont de snoavele lui Nastratin Hogea.

[ link extern ]
Aceeasi problema o am si eu cu vecinii fumatori care stau pe scara blocului la intrare si fumeaza. Tot fumul intra in casa mea, eu locuind la parter.
Cand le-am atras atentia (doamnelor fumatoare) mi-au recomandat sa inchid fereastra, daca nu-mi convine, pentru ca ele au iesit la aer cu copii si nu pot fuma in parc pentru ca nu au voie.
Mentionez ca scara exterioara a blocului are acoperis, deci, conform legii antifumat s-ar considera spatiu inchis.
Deci, problema e destul de serioasa, nu e tocmai placut sa stai in propria casa si sa-ti intre fum de tigara, mai ales daca ai si probleme de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumat in apartament tradus fumat in spatii comune degetel2013 degetel2013 Directiva Consiliului CE 89/622/CEE Tutunul Dauneaza grav sanatatii.Ghid privind implementarea Legii nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului ... (vezi toată discuția)
Fumat / drepturile omului anabucur anabucur Am o problema grava cu un vecin fumator. Acesta fumeaza in fiecare zi atat de mult incat fumul de tigara patrunde in locuinta mea, pe langa asta mai si tipa si ... (vezi toată discuția)
Fumul de tigara de la vecini OmNecajit OmNecajit Ce pot sa fac cu vecinii care fumeaza in apartament si fumul de tigara vine prin aerisirea comuna la noi ceilalti ?? Blocul nostru are 3 etaje, vecinii cu ... (vezi toată discuția)