Directiva Consiliului CE 89/622/CEE Tutunul Dauneaza grav sanatatii.Ghid privind implementarea Legii nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun. Nu se va mai fuma în: spațiile comune din clădirile de locuințe: holuri, lift etc. Avem o deosebire majora intre: A) A fuma produse din tutun (tigara etc.) in LOCUINTA (casa, vila, cabana); B) A fuma produse din tutun (tigara etc.) in locuinta (apartament la bloc), deoarece in cazul A) nu exista spatii comune dispuse pe orizontala si vertical, respectiv alta LOCUINTA deasupra, iar in cazul B) (apartament) exista spatii comune dispuse pe orizontala si verticala intre apartamente si exista un apartament deasupra altui apartament (exceptie ultimul etaj din bloc). Aerul viciat de fumul de tigara produs de un locatar/locatari in spatiul apartamentului sau/lor ajunge si in spaţiile din apartamentele invecinate, afectand si sanatatea celorlalti locatari (1.Fumeaza la baie eliminand fumul de tigara pe coloana comuna de aerisire de la baie, 2.Fumeaza in locuinta cu usa intredeshisa eliminand fumul de tigara pe holul comun, 3.Fumeaza la fereastra de la camera, bucatarie sau in balcon, eliminand fumul de tigara in spatiul comun care ajunge si in spatiul locuintelor invecinate aflate in plan lateral sau cele in plan superior fata de locuinta fumatorului). Spatiul unui apartament nu este ermetic.
In cazul B) Amiabil nu sa rezolvat, ce pot face legal (unde sa ma adresez ) pentru a nu mi se incalca drepturile (Constitutie Art.22 Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, Art. 34 Dreptul la ocrotirea sănătăţii, Art. 35 Dreptul la mediu sănătos,art. 44 (7 )Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi)
Si eu am o problema asemanatoare, se fumeaza in curtea interioara comuna, care nu are tavan dar are 4 pereti. Iar cand deschid geamul tot fumul intra la mine in casa. Exista vreo solutie? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc