avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice

Buna ziua,

Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre apartamentele de mai sus;

Noi stam la etajul 5, iar chiriasii cu pricina la etajul 3. Sunt niste tineri care in 85% din timp ii gasim beti si intr-un fum de tigara pe care-l poti taia cu cutitul. Lasa mereu usa de la baie deschisa si atunci tot fumul urca in sus pe coloana, ajungand ca in momentul in care revenim acasa, sa miroasa si la noi extrem de urat, a fum si voma. Am mers si la ei acasa, si i-am rugat sa tina usa de la baie inchisa) si a functionat insa doar pentru vreo saptamana..dupa aia au devenit recalcitranti si nu au mai vrut sa auda;
Suntem constienti ca in casa lui fiecare are dreptul sa faca ce vrea, dar oare nu exista nici o limita?!
Desi va inteleg,in nicio lege nu cred sa existe asemenea prevederi,exact pentru motivul pe care il invocati si dvs.,cel ptuin in privinta fumului de tigara.
In privinta mirosurilor pestilentiale,incercati sa luati legatura cu asociatia de proprietari pentru a le pune in vedere sa pastreze curatenia in apartament.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
@biansi
Pe ei nu-i puteti determina legal sa nu imprastie fumul de tigara si mirosurile pestilentiale pe coloana din baie, dar va puteti monta Dv. un ventilator in baie.
Poate par fitoasa, dar nu am specificat ca veciniii nu doar fumeaza, ci e ca o afumatoare permanenta. Si sincer eu nu mai am nici un moment de respiro. Si nu e doar fumul care ma deranjeaza, ci combinatia cu alte mirosuri pestilentiale pe care le produc si care il fac greu de suportat. Ma gandesc din ce motiv s-a interzis fumatul in anumite localuri publice, daca nu pentru protejarea indivizilor care nu fumeaza si pentru evitarea fumatului pasiv?
Ma intreb din care motiv sunt eu obligata sa imi pun tot felul de protectii prin caresa nu mai ajunga fumul de tigara la mine, atat timp cat pentru instalatiile de apa sau de alt fel care curg si produc inundatii, sunt obligati prin legea functionarii asociatiilor de propietari sa le remedieze?
Fumatul este interzis in locuri publice, nu in spatii private.
biansi a scris:

Ma intreb din care motiv sunt eu obligata sa imi pun tot felul de protectii prin caresa nu mai ajunga fumul de tigara la mine, atat timp cat pentru instalatiile de apa sau de alt fel care curg si produc inundatii, sunt obligati prin legea functionarii asociatiilor de propietari sa le remedieze?

Sesizati presedintele asociatiei de proprietari de problema dv.
Asocaitia de proprietari este condusa si administrata prin presedinte, comitet erxecutiv, administrator care sunt vecinii dv, proprietari ca si dv , nu functionari cum spuneti dv.
Poate pe acea coloana nu se realizeaza bine aerisirea, poate nu este bine facuta izolatia intre apartamente in zona unde trec coloanele de apa sau de scurgere pe verticala.
Unele le putei remedia dv, in apartamentul dv facand bine izolatia planseului.
Cei din conducerea asociatie trebuie sa verifice daca aerisirea coloanei pe bloc functioneaza, daca nu este cumva infundata coloana. Si-atunci apeleaza administratorul la meseriasi, realizeaza desfundarea si platiti toti proprietarii conform legii.
Pe aerisirile din casa dv nu ar trebui sa intre aer, ci sa iasa aerul. Apropiati-va cu o lumanare aprinsa de aerisire si vedeti daca "trage" flacara. Daca nu inseamna ca e infundata aerisirea sus pe bloc.

Alte discuții în legătură

Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Fum de țigară în baie de la vecinul Mircea11111 Mircea11111 Bună ziua, Locuiesc la etajul 4 iar după cum scrie și în titlul acestei postări, mă confrunt, în baie, cu fumul de țigară al unui vecin de la etajul ... (vezi toată discuția)
Legea fumatului in romania alexutza_r_m alexutza_r_m Buna ziua. Am si eu o problema si va rog mult de tot sa ma ajutati. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 6. De curand s-au mutat vecini noi la etajul ... (vezi toată discuția)