avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fum de țigară în baie de la vecinul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fum de țigară în baie de la vecinul

Bună ziua,
Locuiesc la etajul 4 iar după cum scrie și în titlul acestei postări, mă confrunt, în baie, cu fumul de țigară al unui vecin de la etajul 3. Domnia sa fumează în baie, că de, tronsonul nostru nu este prevăzut cu balcon și pe geam intră frigul. De la o vreme fumează așa de mult încât nici ventilatorul, care merge non stop, nu mai face față. Menționez că pe timp de vară acesta fumează la geam, lucru care nu mă afectează deoarece am aer condiționat și deschid geamul doar pentru a aerisi. Am încercat să vorbesc cu domnia sa dar bineînțeles că am primit un răspuns să îi spunem nu tocmai manierat.
Am citit celelalte postări dar nici una dintre ele nu oferă o soluție legală clară, de aceea vă rog cine cunoaște demersurile legale să mă ajute.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Mircea11111, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:12, 21 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la bun inceput este necesar sa fiti informat ca legiuitorul nu a prevazut dispozitii exprese in aceasta directie
Totusi ,aspectul ca fumul de la tigare intra la dv in baie conduce la ideea ca aerisirea este colmatata la iesirea de pe terasa
Normal la nivelul bucatariilor si al bailor prin proiectul tehnic se realizeaza cos de aerisire pentru preluarea si evacuarea gazelor,mirosurilor
Daca insa punctul superior al aerisirii este astupat de frunze,resturi aduse de pasari exista fenomenul precizat de dv
Initial,incercati sa sesisati presedintele de asociatie sa dispuna masurile necesare verificarii aerisirii pe tronsonul dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Modificari gheu Florin123123 Florin123123 Buna ziua m-am mutat de curand intr-un apartament cu o camera si initial a fost gheu la bucatarie ( am verificat si nu mai era tiraj pe gheu, l-am daramant si ... (vezi toată discuția)