avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale magazin la parter- vecin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

magazin la parter- vecin

Salutare la toata lumea,

Am descoperit azi forum asta si-mi place foarte mult. aveam nevoie de asa ceva, dar nu stiam ca exista.
acum sa trec la problema mea. Pt a deschide un magazin la parterul unui bloc este nevoie de semnatura proprietarului apartamentului de deasupra sau de semnatura celor care locuiesc in apartament. Proprietarul si locatarii actuali sunt persoane diferite. Nu am gasit nicaieri cum spune legea.

Multumesc foarte mult!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 13:24, 20 Noiembrie 2007
asta trebuia sa fie cu semnul intrebarii, adica asa :

Pt a deschide un magazin la parterul unui bloc este nevoie de semnatura proprietarului apartamentului de deasupra sau de semnatura celor care locuiesc in apartament ??
Aveti nevoie de semnaturile proprietarilor care se invecineaza in plan orizontal si vertical cu spatiul + acordul asociatiei de proprietari (daca exista).

Subanchiriati de la actualii locatari (evident cu acordul proprietarilui) ?
Multumesc de raspuns.
Am pus pe puncte ce mi-ar fi f de folos sa aflu ca sa fie mai usor de raspuns, pt cei care vor sa ma ajute cu raspunsurile.

1.Adica, in situatia in care cel care locuieste in apartamenul de deasupra mea imi semneaza si apoi vine proprietarul, care este alta persoana, si-mi spune ca nu e semnatura lui si ca nu e de acord cu magazinul, exista sanse mari sa fiu nevoit sa plec din locatia respectiva ?
2.Proprietarul, indiferent daca locuieste sau nu acolo, trebuie sa semneze si nu locatarul?
3.Dar daca locatarul are contract de inchiriere ?
4.Sau e trecut in cartea de imobil, dar nu are contract de inchiriere ?
5. se schimba ceva daca locatarul este ruda cu proprietarul, este trecut in cartea de imobil, dar nu are nici contract de inchiriere, nici mutatie la adresa respectica?

Multe multumiri!

A! Vorbeati tot timpul NUMAI de apartamentul de deasupra (intrebarea pusa de mine la final venea dintr-o mica confuzie).

Legea locuintei...
Art. 64. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului sau al asociaţiei de proprietari. În vederea efectuării acestei schimbări, este necesar avizul favorabil al proprietarilor şi, după caz, al titularilor contractelor de închiriere din locuinţele cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
Poti te rog sa-mi explici ca la necunoscatori ... eu lucrez in IT si nu inteleg nicicum unele exprimari ale legilor. Care ar fi raspunsurile la intrebarile mele din mesajul precedent? ca acolo as intelege daca ma ajuta sau nu ceea ce vreau sa aflu ...
si ca sa stiu daca dorm bine sau nu dorm deloc in noaptea asta ... :-)

Alte discuții în legătură

Buna ziua !! am întâmpinat o problema . am închiriat un spațiu ... ClementDenis ClementDenis Buna ziua !! Am întâmpinat o problema . Am închiriat un spațiu comercial la parterul unui bloc. Apartamentul este prevazut ca spațiu comercial din 2006 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! doresc sa înființez un restaurant , catering la ... ionut898 ionut898 Buna ziua!! Doresc sa înființez un restaurant , catering la parterul unui bloc de 6 nivele. Ma intereseaza ca inainte sa închiriez locatia si sa investesc o ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)