avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua !! Am întâmpinat o problema . Am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua !! Am întâmpinat o problema . Am închiriat un spațiu ...

Buna ziua !! Am întâmpinat o problema . Am închiriat un spațiu comercial la parterul unui bloc. Apartamentul este prevazut ca spațiu comercial din 2006 cu toate actele in regula , inclusiv acordul locatarilor . Proprietara spațiului mi.a spus ca nu va fi nicio problema cu acordul asociației dar se pare ca sunt probleme. Doamna de la administrație nu dorește sa pună ștampila pentru programul de funcționare pe baza ca locatarii nu sunt de acord . Am făcut rost de 6 semnături din 10 . (Sunt 10 apartamente in bloc). Am înțeles ca trebuie jumătate +1 și totuși doamna de la asociație tot nu dorește sa pună ștampila . Ce este de făcut in aceasta situație ?? Va mulțumesc !!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:34, 4 Aprilie 2023
Prima data trebuie sa cititi legea 196/2018 :
Articolul 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.
(3) O copie a convenției prevăzute la alin. (2) se înmânează președintelui asociației de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.
[ link extern ]
Deci nu aveti nevoie de administrator (care este doar un angajat, nu are functie care sa permita luarea vreunei decizii) si de nici o majoritate. Trebuie sa vorbiti cu presedintele de asociatie.

Prima data va trebuie acordul scris al proprietarilor cu care se invecineaza spatiul.
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
La închirierea unui spațiu comercial, poate asociatia de proprietari ... Profanul Profanul La închirierea unui spațiu comercial, poate Asociatia de Proprietari sa pretindă plata unei sume de bani. ( in cazul meu: 150 €/luna)? (vezi toată discuția)
Care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial ... Parism Parism Salutare , am si eu urmatoarea intrebare , care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial la parterul unui bloc . Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)