avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate Emma21

Activitate Emma21

Răspuns la discuția Daune morale si taxa de timbru
Din oficiu. Nu a raspuns nici dlui mai mult decat dv. De ce mai aveti acest forum, daca nu oferiti raspunsuri, sau le dati in doi peri?
Răspuns la discuția Daune morale si taxa de timbru
Multumesc pentru raspuns. Articolele de lege care fac referire la problema ridicata de mine mi le puteti sopti, sau sunt secret profesional?
Buna ziua. E vorba de un proces civil unde exista si un capat de cerere in care se solicita daune morale . S-a acordat ajutor public judiciar. Paratul vrea sa faca o intelegere, platind o suma (mult mai mica fata de cea solicitata). Ce se intampla cu suma acordata de stat ca si ajutor public judiciar? Cine o plateste? Poate fi modificata de judecator, pe motiv ca nu s-a obtinut suma ceruta in instanta ca si daune morale, ci una mult mai mica? Poate hotari judecatorul ca petentul sa plateasca statului ajutorul judiciar acordat, din suma primita in urma intelegerii? Ce legi fac referire la aceste aspecte?
Am in proprietate un apartament intr-un imobil vechi, ai carui locatari manifesta un dezinteres total pentru conservarea, reparatiile si modernizarea spatiilor comune.
Imobilul are pod/uscatorie/boxe care ocupa un etaj intreg si sunt in paragina, curte interioara, tot in paragina, unde proprietarul de la parter interzice abuziv accesul celorlalti , scara de serviciu si, la fiecare etaj, balcoane de serviciu care sunt ocupate abuziv de proprietarii care au iesire spre ele.
Cartea funciara a blocului a disparut si administratia sustine ca nu poate fi refacuta. Proprietarii care folosesc abuziv partile comune nu poseda acte justificative.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum anume imi pot exercita dreptul de folosinta asupra partilor aflate in proprietate fortata / comuna si cum pot afla care sunt acestea? Care este destinatia curtii interioare a unui bloc si in ce acte ar trebui prevazuta? Poate fi folosita curtea interioara a blocului pentru depozitarea unor bunuri , pentru amenajarea unui spatiu de relaxare, fara a I se schimba destinatia initiala, caz in care este necesar acordul tuturor proprietarilor ? Se pot amenaja in curtea interioara a blocului mici dependinte pentru folosinta locatarilor, fara acordul celor aflati in imediata vecinatate (proprietarul de la parter, care are iesire din apartament direct in curtea interioara a blocului )? Se poate ridica problema partajului proprietatii fortate, in legatura cu podul/mansarda blocului si curtea interioara, si in ce conditii?
Multumesc.