avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Coproprietate fortata, drept de folosinta a spatiilor ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Coproprietate fortata, drept de folosinta a spatiilor comune fara schimbarea destinatiei

Am in proprietate un apartament intr-un imobil vechi, ai carui locatari manifesta un dezinteres total pentru conservarea, reparatiile si modernizarea spatiilor comune.
Imobilul are pod/uscatorie/boxe care ocupa un etaj intreg si sunt in paragina, curte interioara, tot in paragina, unde proprietarul de la parter interzice abuziv accesul celorlalti , scara de serviciu si, la fiecare etaj, balcoane de serviciu care sunt ocupate abuziv de proprietarii care au iesire spre ele.
Cartea funciara a blocului a disparut si administratia sustine ca nu poate fi refacuta. Proprietarii care folosesc abuziv partile comune nu poseda acte justificative.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum anume imi pot exercita dreptul de folosinta asupra partilor aflate in proprietate fortata / comuna si cum pot afla care sunt acestea? Care este destinatia curtii interioare a unui bloc si in ce acte ar trebui prevazuta? Poate fi folosita curtea interioara a blocului pentru depozitarea unor bunuri , pentru amenajarea unui spatiu de relaxare, fara a I se schimba destinatia initiala, caz in care este necesar acordul tuturor proprietarilor ? Se pot amenaja in curtea interioara a blocului mici dependinte pentru folosinta locatarilor, fara acordul celor aflati in imediata vecinatate (proprietarul de la parter, care are iesire din apartament direct in curtea interioara a blocului )? Se poate ridica problema partajului proprietatii fortate, in legatura cu podul/mansarda blocului si curtea interioara, si in ce conditii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:43, 27 Martie 2017
Discutati toate aceste aspecte intr-o adunare generala a membrilor asociatiei.
Alegeti-va presedinte si membri in comitetul executiv dintre cei capabili sa faca ceva bun in asociatia dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Reparatie balcon vecini Anca_Macrina Anca_Macrina Locuiesc la etajul V intr-un bloc cu 10 nivele. Baza balconului de deasupra mea (de la etajul VI) este fisurat pana la fierul-beton si lipsesc din ea bucati de ... (vezi toată discuția)
Vanzare uscatorie bloc danutza33 danutza33 Vreau sa cumpar uscatoria blocului in care locuiesc si sa o transform intr-un apartament de locuit. Este posibil? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)