avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea3089

Activitate Andreea3089

Buna ziua
Directia de Sanatate Publica,poate amenda o asociatie de bloc,respectiv firma de prestari servicii curatenie imobil,pentru mizeria survenita in week-end in ghena de gunoi a asociatiei?
Multumesc
Răspuns la discuția Legea 19/2020
Buna ziua.In urma acestei solicitare de zile libere,contractul angajatului sufera vreo transformare?Gen suspendare,inchidere,micsorarea numarului de ore?Multumesc

Elena93.10 a scris:

Buna ziua! Angajatorul poate si refuza aceasta cerere?

Cornel Vasile a scris:

1. Salariatul depune o cerere însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi.

2. Angajatorul va pune rezolutia pe cererea salariatului "De acord" si va stabili numarul de zile , intrucat legea nu prevede, va calcula indemnizația pentru fiecare zi liberă acordata. (75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. )

Răspuns la discuția Legea 19/2020
Din pacate,angajatorul meu nu stie cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie.Ce ar trebui facut?Atat din partea mea ca angajat,cat si din partea lui ca angajator?Multumesc
Discuție Legea 19/2020
Pentru a beneficia de aceste zile libere stipulate in legea 19/2020,ce trebuie sa fac eu ca angajat?Ce trebuie sa faca angajatorul meu?
Discuție Legea 19/2020
Care sunt normele de aplicare a acestei legi?La ce se incadreaza?Concediu medical,concediu de odihna.....Va multumesc
Discuție Fondul scolii
Buna ziua.La scoala unde invata baiatul meu in varsta de 8 ani,doamna directoare solicita fondul scolii in valoare de 30 lei pentru ambele semestre.Problema este ca noi,parintii nu stim pentru ce se cer acesti bani.A fost intrebata doamna invatatoare despre acesti bani,iar dansa a spus ca "a zis doamna directoare".Intrebarea mea este urmatoarea:este legal sau nu fondul scolii?Va multumesc anticipat.