avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate eliluise

Activitate eliluise

Buna ziua!
Va rog mult sa-mi dati info necesare pt urmatoarea situatie:
fiica mea a incheiat, in oct. 2016, o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pt un ap. a carui finalizare ar fi trebuit sa fie in feb. 2017 (cu termen de gratie 1 luna); se prelungeste termenul, deocamdata pana in iulie 2017 (cu termen gratie 1 luna). Fiica mea are fonduri rezervate la FNGC prin credit Prima Casa. Acum, dat fiind ca se prelungeste termenul de finalizare, trebuie sa incheie o noua promisiune care sa prevada noul termen de finalizare - aceasta fiindu-i necesara la banca pt a mentine rezervarea de fonduri.
Problema este urmatoarea: in contract se precizeaza "Pretul vânzării convenit de comun acord pentru apartament este 56.000 Euro (TVA 5% inclus)." Dat fiind ca, de la 1 ian 2017, nu se mai plateste TVA pt locuinte nou construite, ce va trebui sa scrie in noul contract cu privire la TVA si care va fi pretul? Cred ca normal ar fi sa nu se mai scrie nimic despre TVA, iar pretul sa scada cu 5%.
Am rugamintea sa-mi spuneti dvs. cum e corect, tinand cont de toate reglemantarile in vigoare.
Multumesc anticipat.
Mii de multumiri pentru raspuns si promptitudine. Inteleg eu ca nu va mai beneficia nici de alocatia de stat?
Va rog sa fiti amabili sa-mi spuneti urmatoarele: 1. daca un elev de cls a XII-a (implineste 19 ani in luna mai) se poate angaja cu norma intreaga [i s-a spus ca doar cu jumatate de norma cf legii]; 2. daca se angajeaza, mai beneficiaza de alocatia de stat pentru copii?; 3. daca se angajeaza, mai beneficiaza de pensia de intretinere de la tata (acordata pana la terminarea studiilor)?; 4. care este, in prezent, salariul minim brut pe economie [i s-a spus 1100 lei]? Multumesc anticipat pentru ajutor.