avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA apartament in constructie, credit Prima Casa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA apartament in constructie, credit Prima Casa

Buna ziua!
Va rog mult sa-mi dati info necesare pt urmatoarea situatie:
fiica mea a incheiat, in oct. 2016, o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pt un ap. a carui finalizare ar fi trebuit sa fie in feb. 2017 (cu termen de gratie 1 luna); se prelungeste termenul, deocamdata pana in iulie 2017 (cu termen gratie 1 luna). Fiica mea are fonduri rezervate la FNGC prin credit Prima Casa. Acum, dat fiind ca se prelungeste termenul de finalizare, trebuie sa incheie o noua promisiune care sa prevada noul termen de finalizare - aceasta fiindu-i necesara la banca pt a mentine rezervarea de fonduri.
Problema este urmatoarea: in contract se precizeaza "Pretul vânzării convenit de comun acord pentru apartament este 56.000 Euro (TVA 5% inclus)." Dat fiind ca, de la 1 ian 2017, nu se mai plateste TVA pt locuinte nou construite, ce va trebui sa scrie in noul contract cu privire la TVA si care va fi pretul? Cred ca normal ar fi sa nu se mai scrie nimic despre TVA, iar pretul sa scada cu 5%.
Am rugamintea sa-mi spuneti dvs. cum e corect, tinand cont de toate reglemantarile in vigoare.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Tva pentru achizitionarea unui apartament 2017 claklaus claklaus Buna dimineata, In decembrie 2016 am incheiat o promisiune bilaterala pentru achizitionarea unui apartament cu termen de finalizare noiembrie 2017. In ... (vezi toată discuția)
Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata la notariat ... insresuma insresuma Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata la notariat fara transfer de bani ca avans. Ce se intampla in cazul in care, cel care doreste cumpararea ... (vezi toată discuția)