Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de anul trecut in care se stipuleaza ca 5% din valoare lui este TVA, iar cei de la fondul de garantare mi-au aprobat deja dosarul, am cum sa fac sa aman semnarea contractului pana 1 martie si sa pot beneficia de aceasta noua lege?
Aceeasi intrebare am si eu. Sambata am apucat sa rezerv un apartament, iar pana vineri 24 februarie, trebuie sa merg la notar pentru antecontract.
Pretul apartamentului este cu TVA 5% inclus.
Corect ar fi sa imi scada TVA-ul de 5% din pretul apartamentului si sa imi modifice pretul din antecontract, nu?
In contractul de rezervare specifica ca data maxima pentru antecontract este 24 februarie. Sa le cer o prelungire a acestei rezervari?
Nu stiu cum sa procedez...
Ideea este ca in antecontract este pretul negociat cu dezvoltatorul si pe dezvoltator nu il intereseaza de unde vin banii, credit PC, ipotecar sau de la matusa Tamara.
Nu cred ca exista sanse ca vanzatorul sa reduca pretul cu 5% la semnarea contractului atata timp cat in promisiune pretul este deja stabilit.
Dezvoltatorul colecteaza cei 5% pentru TVA-ul la stat, corect?
Faptul ca o sa fie TVA-ul 0% nu ar trebui sa ii permita dezvoltatorului sa pastreze acei 5%.