avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 0% Prima Casa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 0% Prima Casa

Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de anul trecut in care se stipuleaza ca 5% din valoare lui este TVA, iar cei de la fondul de garantare mi-au aprobat deja dosarul, am cum sa fac sa aman semnarea contractului pana 1 martie si sa pot beneficia de aceasta noua lege?
Cel mai recent răspuns: Marian_92 , utilizator 14:19, 20 Februarie 2017
Care este termenul din antecontract pentru finalizarea tranzactiei?
Prelungiti printr-un act aditional promisiunea daca va ajuta.
Aceeasi intrebare am si eu. Sambata am apucat sa rezerv un apartament, iar pana vineri 24 februarie, trebuie sa merg la notar pentru antecontract.
Pretul apartamentului este cu TVA 5% inclus.
Corect ar fi sa imi scada TVA-ul de 5% din pretul apartamentului si sa imi modifice pretul din antecontract, nu?
In contractul de rezervare specifica ca data maxima pentru antecontract este 24 februarie. Sa le cer o prelungire a acestei rezervari?
Nu stiu cum sa procedez...
Ideea este ca in antecontract este pretul negociat cu dezvoltatorul si pe dezvoltator nu il intereseaza de unde vin banii, credit PC, ipotecar sau de la matusa Tamara.

Nu cred ca exista sanse ca vanzatorul sa reduca pretul cu 5% la semnarea contractului atata timp cat in promisiune pretul este deja stabilit.
Dezvoltatorul colecteaza cei 5% pentru TVA-ul la stat, corect?
Faptul ca o sa fie TVA-ul 0% nu ar trebui sa ii permita dezvoltatorului sa pastreze acei 5%.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
i-dorin, utilizator
Salutare, stiti cumva cand se baga fondurile pentru prima casa ? Sau s au bagat deja, multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Act aditional contract vanzare cumparare mad4green mad4green Buna ziua, Am semnat si eu un antecontract de vanzare-cumparare in februarie 2016 pentru o locuinta care avea termen de finalizare 31 Martie 2017. Pretul ... (vezi toată discuția)
Tva platit de cetatenii straini la achizitia unui apartament brily91 brily91 Stimati domni, ginerele meu, cetatean brazilian, casatorit cu fiica mea, au incheiat un ctr de rezervare apartament in suprafata utila de 102 m.p. la pretul de ... (vezi toată discuția)
Nereguli contractare prima casa ContSters380047 ContSters380047 Am demarat achizitionarea unui apartament in sibiu prin programul prima casa de la un dezvoltator din sibiu.am incheiat un precontract de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)