avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act aditional Contract Vanzare Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act aditional Contract Vanzare Cumparare

Buna ziua,

Am semnat si eu un antecontract de vanzare-cumparare in februarie 2016 pentru o locuinta care avea termen de finalizare 31 Martie 2017.
Pretul locuintei este stabilit in lei suma X, inclus tva 5%.

Apartamentul nu este gata, asa ca am fost chemati pentru prelungirea acestui contract. Moment in care ni se solicita si semnarea unui act aditional conform caruia pretul apartamentului va ramane acelasi chiar daca s-ar modifica cota TVA.

Nu mi se pare legal acest lucru. Cum pot obliga dezvoltatorul sa respecte conditiile stabilite initial, astfel incat tva-ul sa ramana in buzunarul meu in cazul in care se aproba reducerea cotei tva la 0%.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:49, 2 Martie 2017
Nu puteti fi obligat sa semnati un act cu ale carui clauze nu sunteti de acord.

In promisiunii sunt prevazute clauze privind modificarea pretului si obligativitatea prelungirii acesteia daca tranzactia nu se incheie pana la data expirarii?

Pe de alta parte trebuie sa respectati pretul negociat in promisiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Tva imobiliare de la 19% la 5%, antecontract semnat in 2021, blocul se finalizeaza 2022 ElenaC84 ElenaC84 Buna ziua, Am dat avans pentru un apartament cu 3 camere intr-un bloc in constructie cu termen de finalizare in 2022 (pret apt 116k+TVA 19% =137.000) . ... (vezi toată discuția)