avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 0% Prima Casa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 0% Prima Casa

Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de anul trecut in care se stipuleaza ca 5% din valoare lui este TVA, iar cei de la fondul de garantare mi-au aprobat deja dosarul, am cum sa fac sa aman semnarea contractului pana 1 martie si sa pot beneficia de aceasta noua lege?
Cel mai recent răspuns: Marian_92 , utilizator 14:19, 20 Februarie 2017
Problema nu ar fi antecontractul, el este valabil pana pe 3 martie, ci faptul ca fondul de garantare mi-a aprobat deja dosarul cu o anume suma de bani, iar dacă as plăti mai puțin cu 5% la semnarea contractului, ar apărea o problema la tranzacție... De la banca mi s-a spus ca e deja aprobat și... Ca nu as mai beneficia, dar îmi e sa nu spună asta doar ca sa ma împrumute cu mai multi bani. Cred ca singurele mele opțiuni ar fi sa semnez asa sau sa fac alt dosar pentru fondul de garantare. Dar vreau dacă se poate sa ma lămurească și pe mine cineva,ca dacă nu mai trebuie sa fac alt dosar,prefer sa mai aștept o săptămână.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contract vanzare cumparare mad4green mad4green Buna ziua, Am semnat si eu un antecontract de vanzare-cumparare in februarie 2016 pentru o locuinta care avea termen de finalizare 31 Martie 2017. Pretul ... (vezi toată discuția)
Tva platit de cetatenii straini la achizitia unui apartament brily91 brily91 Stimati domni, ginerele meu, cetatean brazilian, casatorit cu fiica mea, au incheiat un ctr de rezervare apartament in suprafata utila de 102 m.p. la pretul de ... (vezi toată discuția)
Nereguli contractare prima casa ContSters380047 ContSters380047 Am demarat achizitionarea unui apartament in sibiu prin programul prima casa de la un dezvoltator din sibiu.am incheiat un precontract de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)