avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters425738

Activitate ContSters425738

stan petru-radu a scris:

Din punctul meu de vedere nu exista motive suficiente pentru pastrarea numelui, atata timp cat fostul sot nu este de acord cu acest aspect. Faptul ca aveti de schimbat niste acte de identitate sau de studii nu justifica cerinta d-voastra.
Pe de alta parte, daca exista totusi alte motive intemeiate, puteti ataca hotararea respectiva in termenul legal, sub acest aspect!


Va multumesc pentru raspuns insa...

Inteleg ca faptul ca din puntul dvoastra de vedere nu exista motive pentru pastrarea numelui se bazeaza pe interpretarea legii nu parerea dvoastra personala.

Va fac un mic calcul in cazul meu: daca imi schimb doar actele de identitate (din Romania si din Spania) + actele de proprietate de la masina + apartamentul ce l-am cuamparat aici = aprox 9700€ +14 zile de concediu pentru a ma deplasa in tara sau intre diferitele gestiuni ce ar trebui sa fac in Spania + 2 ani de intarziere in procesarea cererii nationalitatii spaniole dat fiind ca ar trebui sa refac dosarul si asta inseamna ca intra din nou in procesul de gestiune cu o noua data de inregistrare. Si toate astea daca totul merge ca pe roate

Oricum, va multumesc pentru sfat. Am sa fac recurs. ;)

Va multumesc pentru sfaturi! Asa voi face!
Sa aveti o zi buna!
m_cristescu a scris:

Stimata Roxana_Di,

Aberatii mai mari ca ale dvs nu am citit in viata mea. Nu e cazul sa faceti paralele intre spete total diferite....

1. Noi am stat impreuna doar 3 ani si nu am facut nimic care sa necesite pastrarea numelui. Studiile erau terminate demult, casa, masina, bunurile cumparate demult, toate acestea pe numele de fata...deci lasati ''argumentul'' cu identificarea ca in cazul meu chiar nu se justifica...Toate actele fostei sunt pe numele de fata, deci care ar fi motivul atunci sa aibe altul?
2. Argumentul ca legea e gresita este complet fals...la divort, sotia are dreptul sa ceara sa pastreze numele comun...judecatorul decide in functie de argumentele fiecaruia...deci aberatia ca sotul nu-i da acordul ca sa se razbune pe biata mamitica nu tine...judecatorul nu i-a dat initial acordul, pentru ca, ce sa vezi in cazul meu, numele era ''jegos'' si fosta nici nu l-a cerut macar...Cum sa primesti ceva daca nici macar nu ceri?...daca nu credeti va trimit un scan dupa hotararea de divort...

E dreptul dvs sa va luptati cum credeti...Va doresc sa va luptati mult, lung si costisitor si in final sa pierdeti glorios sa vedeti cum e...legea din Roamania acorda absolut toate drepturile mamelor, tatii dupa divort devenind simple portofele de muls...


Domnule m_cristescu,

imi cer scuze pentru paralelism insa sunt destul de suparata ca in cazul meu s-a decis ca dupa 20 de ani nu pot continua sa-l utilizez, ceea ce mi se pare total injust. Dar e drept ca m-am precipitat facand paralelismul.

@ no. 2. Instanta decide insa sotul poate revoca decizia print-o simpla birocratie chiar dupa ce se dicteaza decizia (in afara de cazul meu stiu cazul unei rude ce a trecut printr-un caz similar). Ma rog, asa cum mi se pare nedrept retragerea dreptului de a utiliza un nume in cazul in care fosta sotie doreste acest lucru, la fel consider ca ceea ce ar fi cel mai logic si drept ar fi ca ambii parinti sa aiba din start dreptul de a avea custodia impartita (si totul sa depinda de decizia Judecatorului) si ambii sa vecheze asupra bunei dezvoltari fizice si intelectuale ale copiilor. Sincer urasc din tot sufletutl stilul "ca tac'tu...." / "ca mata...", atat de tipic in cazurile de divort, cand multi uita sa puna pe primul plan linistea si bunastarea copiilor si se rabuna pe celalalt prin intermediul copilului/copiilor.

Sincer nu inteleg de ce imi doriti atata rau doar pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu dvoastra si mi-am exprimat parerea.

Si un ultim lucru: are vreo importanta ce nume va utiliza din moment ce a iesit din viata dvoastra?

Va doresc numai bine si sa reusiti in ceea ce v-ati propus, atata timp cat acest lucru nu afecteaza pe nimeni.
gi-jane2 a scris:

Atacati hotararea pe acest motiv , apoi daca nu se incuviinteaza, mai puteti incerca pe cale administrativa tot pt motive pe care le-ati scris aici, dar fara legatura cu fostul sot.
Veti solicita schimbarea numelui din x in y ca asa sunteti cunoascuta cu numele ala in strainatate.




Intampinarea ce a depus-o avocatul meu a cerut mentinerea numelui pe baza prejudiciului economic, din punct de vedere al timpului pierdut si a imaginii (in Spania lumea nu intelege aceasta situatie dat fiind ca aici fiecare isi pastreaza numele exact asa cum il are in certificatul de nastere, fara nici o modificare si nici o adaugire). Din cate inteleg judecatorul a recomandat pastrarea numelui insa fostul sot nu a dat acordul sau deci....

Daca nu obtin prin recurs am sa incerc pe cale administrativa. Si daca nici asa nu obtin (eu nu am copii, ceea ce cred ca e determinant in cazul cererii administrative) merg mai departe la urmatoarea instanta judecatoreasca (de fapt asta ma intereseaza, urmatorii pasi in cazul in care recursul are rezultatul negativ)
Nu se poate negocia cu el dat fiind ca isi schimba deciziile mai des decat isi schimba sosetele.

Oricum, cred ca e nedrept ca acest lucru sa depinda de persoana de care divortezi (se presupune ca deja nu se mai inteleg de nici o culoare, atunci de ce s-ar intelege in privinta asta?). Ar trebui sa depinda doar de Judecator.
Chiar are vreo importanta ca si-a schimbat numele pe cale administrativa (pentru comoditatea de a nu da explicatii de ce diferenta de nume de fiecare data cand prezinta un act pe numele ce l-a folosit atata vreme) cand dvoastra nu ati fost de acord la divort?

Daca tot nu voiati ca ea sa se identifice cu numele dvoastra trebuia sa decideti ca fiecare sa isi poarte numele sau atunci cand ati decis sa va casatoriti.

Eu sunt in aceeasi situatie cu a fostei dvoastra sotii si credeti-ma ca am de gand sa merg pana in panzele albe pentru a obtine dreptul de a folosi acest nume. De ce? Din mai multe motive: dupa 20 de ani in care m-am identificat cu acest nume e de fapt identitatea mea; toate actele de studii si de identitate sau mai stiu eu ce sunt pe acest nume deci daca ar fi sa imi schimb numele ar trebui sa pierd o caruta de timp si bani pe la birourile aferente plus faptul ca anumite documente ar trebui mereu justificate cu hotararea de divort dat fiind ca nu se pot preschimba; si ultima : cand am propus inainte de casatorie ca fiecare sa ne pastram numele si doar sa adaugam numele celuilalt toata familia lui a sarit in sus ca atunci de ce ne mai casatorim daca fiecare isi pastreaza numele (o idiotenie totala din partea mea dat fiind ca totul e posibil in viata asta , chiar si sa divortezi cu toate ca atunci cand te casatoresti acest lucru ti se pare total imposibil).

Eu am sa merg pana in panzele albe sa imi pastrez numele de familie obtinut prin casatorie si credeti-ma ca nu are absolut nici o conotatie romantica sau mai stiu eu ce, ci pur si simplu ca e identitatea mea dupa atatia ani de a folosi acest nume. Presupun ca si fosta dvoastra sotie gandeste la fel.

Si sincera sa fiu, cred ca legea e gresita dat fiind ca decizia de a pastra sau nu numele depinde de persoana de care te divortezi (deci e foarte posibil sa vrea sa se razbune pe celalalt in toate felurile permise, deci nu va da niciodata acordul sau ca o femeie pe care o uraste sa foloseasca in continuare numele sau de familie).

Inainte sa raspundeti aduceti-va aminte ca a fost o vreme cand aceasta femeia v-a iubit si ati iubit-o , si ati fost fericiti impreuna.
Buna ziua,

as avea nevoie de un pic de ajutor cu niste sfaturi in ceea ce priveste posibilitatea de a-mi pastra numele de familie (acum 19 ani am renuntat la numele meu de familie si am luat numele lui) in cazul in care in hotararea de divort cu toate ca am argumentat consecintele revenit¡rii la numele de familie al meu , dat fiind ca el nu a fost de acord nu mi s-a acordat acest drept. Exista vreo posibilitate de a face recurs si a obtine el ok de a utiliza acest nume chiar daca fostul meu sot nu e de acord?

Va povestesc situatia pe scurt: m-am casatorit acum 19 ani si am adoptat numele sotului; de 12 ani locuiesc in Spania; in tot acest timp toate actele mele de studii sau noile acte de identitate din Spania sunt pe actualul meu nume de familie (al sotului); acum cateva zile s-a pronuntat divortul si cu toate ca am cerut mentinerea numelui dat find ca schimbarea acestuia reprezinta prejudicii financiare, de timp si de imagine cum el nu a fost de acord nu mi s-a acordat acest drept.

Exista vreo posibilitate de acontesta decizia si a obtine acordul de a continua sa folosesc acest nume de familie chiar daca fostul sot nu e de acord? Am citit legislatia in vigoare si o gramada de articole pe aceasta tema si nu vad care ar fi rezolvarea dat fiind ca nu am de gand sa imi schimb numele (ma identific mult mai mult cu acest nume dat fiind ca pe tot parcursul viatii mele de persoana adulta m-am identificat cu acest nume.

Va multumesc pentru ajutor.
O zi buna