m_cristescu a scris:
Stimata Roxana_Di,
Aberatii mai mari ca ale dvs nu am citit in viata mea. Nu e cazul sa faceti paralele intre spete total diferite....
1. Noi am stat impreuna doar 3 ani si nu am facut nimic care sa necesite pastrarea numelui. Studiile erau terminate demult, casa, masina, bunurile cumparate demult, toate acestea pe numele de fata...deci lasati ''argumentul'' cu identificarea ca in cazul meu chiar nu se justifica...Toate actele fostei sunt pe numele de fata, deci care ar fi motivul atunci sa aibe altul?
2. Argumentul ca legea e gresita este complet fals...la divort, sotia are dreptul sa ceara sa pastreze numele comun...judecatorul decide in functie de argumentele fiecaruia...deci aberatia ca sotul nu-i da acordul ca sa se razbune pe biata mamitica nu tine...judecatorul nu i-a dat initial acordul, pentru ca, ce sa vezi in cazul meu, numele era ''jegos'' si fosta nici nu l-a cerut macar...Cum sa primesti ceva daca nici macar nu ceri?...daca nu credeti va trimit un scan dupa hotararea de divort...
E dreptul dvs sa va luptati cum credeti...Va doresc sa va luptati mult, lung si costisitor si in final sa pierdeti glorios sa vedeti cum e...legea din Roamania acorda absolut toate drepturile mamelor, tatii dupa divort devenind simple portofele de muls...
Domnule m_cristescu,
imi cer scuze pentru paralelism insa sunt destul de suparata ca in cazul meu s-a decis ca dupa 20 de ani nu pot continua sa-l utilizez, ceea ce mi se pare total injust. Dar e drept ca m-am precipitat facand paralelismul.
@ no. 2. Instanta decide insa sotul poate revoca decizia print-o simpla birocratie chiar dupa ce se dicteaza decizia (in afara de cazul meu stiu cazul unei rude ce a trecut printr-un caz similar). Ma rog, asa cum mi se pare nedrept retragerea dreptului de a utiliza un nume in cazul in care fosta sotie doreste acest lucru, la fel consider ca ceea ce ar fi cel mai logic si drept ar fi ca ambii parinti sa aiba din start dreptul de a avea custodia impartita (si totul sa depinda de decizia Judecatorului) si ambii sa vecheze asupra bunei dezvoltari fizice si intelectuale ale copiilor. Sincer urasc din tot sufletutl stilul "ca tac'tu...." / "ca mata...", atat de tipic in cazurile de divort, cand multi uita sa puna pe primul plan linistea si bunastarea copiilor si se rabuna pe celalalt prin intermediul copilului/copiilor.
Sincer nu inteleg de ce imi doriti atata rau doar pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu dvoastra si mi-am exprimat parerea.
Si un ultim lucru: are vreo importanta ce nume va utiliza din moment ce a iesit din viata dvoastra?
Va doresc numai bine si sa reusiti in ceea ce v-ati propus, atata timp cat acest lucru nu afecteaza pe nimeni.