Funcţionarii publici pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.
Bună ziua, tot aud despre cei cu pensii speciale că le merită întrucât, conform statului profesional, nu au avut voie sa desfășoare alte activități în timpul exercitării profesiei. Întrebare: pot desfășura funcționarii publici de execuție în mod legal, alte activități remunerate paralel cu exercitarea funcției publice ( in afara celor din învățământ, cercetare, domeniul artistic, drepturi de autor)? Mulțumesc.
Buna seara, am si eu o intrebare: stie cineva daca exista o institutie care sa-mi elibereze un document din care sa reiasa ca STRADA poate fi asimilata cu ALEEA, in conditiile in care strada nu a existat niciodata? Mai exact, am un imobil de vanzare iar in actul de vanzare cumparare apare strada, in cartea funciara tot strada, desi imobilul se afla pe alee. De la oficiul de cadastru mi s-a spus ca imobiul a primit numar cadastral pe strada, deoarece aceea era adresa din actul V-C. Practic, artera respectiva nu s-a numit niciodata strada. Restul documentelor contin la adresa alee. Multumesc.