avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate dumitruzaharia

Activitate dumitruzaharia

Răspuns la discuția Pensie anticipata partial.
Multumesc!
Buna ziua!
Am depus la Casa de Pensii, dosarul de pensionare anticipata partial in luna Ianuarie.Dupa depunerea dosarului am continuat activitatea inca doua luni(ianuarie si februarie). Incepand cu 01 martie am acceptat decizia Casei de Pensii.
INTREBARE: Contributia acestor doua luni(ianuarie si februarie) cand mi se adauga la calculul pensiei,la iesirea de drept ,adica 65 ani sau acum?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția TIMBRUL DE MEDIU.
Multumesc!
Sarut mana!
Buna ziua!
Inainte de a vinde autovehicolul,vanzatorul a depus la ANAF pe numele lui,actele necesare pentru timbrul de mediu ,intrand in posesia deciziei cu stabilirea sumei.La foarte scurt timp a vandut autovehicolul iar suma stabilita a fost achitata de catre cumparator (pe baza actelor depuse de vanzator) chitanta intocmidu-se pe numele cumparatorului.La ora actuala cumparatorul detine toate actele.
Intrebarea este: Daca cumparatorul depune la ANAF documentele(referatul si decizia stabilirei sumei emise pe numele vanzatorului si chitanta cu valoarea sumei achitate pe numele cumparatorului) cine intra in posesia sumei, vanzatorul sau cumparatorul?
Va multumesc mult!
O zi linistita!
Buna seara.
In luna ianuarie 2018 doresc sa depun dosarul de pensionare anticipata partial.Intrucat nu am optat pentru Pilonul 2 privat,de unde pot recupera banii indrumati catre Pilonul 2 ?
Multumesc tuturor celor ce vor sa ma ajute!
Multumesc!
dumitruzaharia a scris:

dumitruzaharia a scris:

Buna ziua.
Sora mea nascuta la data de 02.05.1953 (64 ani) a fost incadrata astfel:
* 5 ani si 5 luni cu 8 ore pe zi,
* 9 ani si 8 luni cu 4 ore pe zi( cu toate ca ea efectua 8 ore),
* 1 an si 4 luni somaj.
Intrebarea mea este:
Exista posibilitate de a se pensiona in acest caz?
Dupa depunerea actelor la Casa de Pensii,a primit Decizia de pensionare in care se specifica ca a contribuit 15 ani,4 luni si 5 zile si va primi 206 lei,pensie de Asigurari Sociale.
Intrebarea este urmatoatea:
E posibil sa fie atat de mica pensia sau au gresit la calculul acesteea?
Trebuie sa faca contestatie?
Multumesc!

dumitruzaharia a scris:

Buna ziua.
Sora mea nascuta la data de 02.05.1953 (64 ani) a fost incadrata astfel:
* 5 ani si 5 luni cu 8 ore pe zi,
* 9 ani si 8 luni cu 4 ore pe zi( cu toate ca ea efectua 8 ore),
* 1 an si 4 luni somaj.
Intrebarea mea este:
Exista posibilitate de a se pensiona in acest caz?
Multumesc anticipat!

Multumesc Justitiarul711! Dupa mai multe informatii,raspunsul d-voastra este cel corect.
Buma seara.
Mama si bunica mea sunt decedate.Bunica detine teren arabil pe numele purtat inainte de casatorie,dar nu a intrat in posesia Titlului de Proprietate din anumite motive.Mama mea mai are o sora care este in viata si detine anumite acte ale bunicii (xerox act nastere,xerox buletin identitate,original certificat casatorie) si nu vrea sa le dea pentru a putea face masa succesorala.
Intrebarile mele sunt:
Ca si mostenitor dupa mama pot solicita duplicate dupa actele de identitate pentru a putea intra in posesia Titlului de Proprietate?
Daca da,de unde le solicit?

Multumesc anticipat!