avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... SOLICITARE DUPLICAT ACTE IDENTITATE.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

SOLICITARE DUPLICAT ACTE IDENTITATE.

Buma seara.
Mama si bunica mea sunt decedate.Bunica detine teren arabil pe numele purtat inainte de casatorie,dar nu a intrat in posesia Titlului de Proprietate din anumite motive.Mama mea mai are o sora care este in viata si detine anumite acte ale bunicii (xerox act nastere,xerox buletin identitate,original certificat casatorie) si nu vrea sa le dea pentru a putea face masa succesorala.
Intrebarile mele sunt:
Ca si mostenitor dupa mama pot solicita duplicate dupa actele de identitate pentru a putea intra in posesia Titlului de Proprietate?
Daca da,de unde le solicit?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dumitruzaharia , utilizator 19:25, 25 August 2017
In cazul dvs intereseaza actele de stare civilă (certificat nastere, căsătorie, deces etc). Puteti obtine un duplicat de la starea civila a primăriei localității unde s-a născut mama /s-a căsătorit/ a decedat
Actul de identitate (buletinul) nu are nici o relevanță.
Nu se elibereaza duplicat dupa actul de identitate. Mergeti la notar, solicitati deschiderea succesiunii si pe baza datelor furnizate de dvs.notarul va solicita extrase dupa actele doveditoare.
Multumesc Justitiarul711! Dupa mai multe informatii,raspunsul d-voastra este cel corect.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
dumitruzaharia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat nastere si casatorie SchiporRaisa SchiporRaisa Buna! am si eu o intrebare,dar intai sa va explic situatia care e un pik ciudata de altfel..: mamei i-a expirat buletinul..si a mers bineinteles sa-l \" ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)