Buna! am si eu o intrebare,dar intai sa va explic situatia care e un pik ciudata de altfel..: mamei i-a expirat buletinul..si a mers bineinteles sa-l " reinnoiasca",doamna de la ghiseul respectiv a anuntzat-o ca nu are in dosar certificatul meu si al mamei de nastere...precum si certificatul de casatorie( toate in varianta originala) .Disparusera cam subit. deoarece cu o seara innainte verificase dosarul mama,si erau acolo..!in fine..ideea e ca acum nu stim ce facem...nu ne-am mai confruntat cu o situatzie de genu! duplicatul celor 2 acte( certificat de casatorie si de nastere..) unde tr sa mergem?:(
1. Se va duce la politie pentru a i se elibera o carte de identiate provizorie.
2.Certificatele de nastere si casatorie se elibereaza de la primaria unde s-a inregistrat nasterea si unde s-a oficiat casatoria.
Pentru a intra in posesia altor certificate de stare civila, va puteti adresa cu cerere catre primaria care are in pastrare actul de stare civila. In cazul in care, primaria respectiva, este in alta localitate decat cea de domiciliu, va puteti adresa cu cerere catre primaria de la locul dvs. de domiciliu, care va solicita certificatele, in termen de 3 zile de la intregistrarea cererii dvs., urmand ca, atunci cand ele vor ajunge, sa vi le inmaneze.
Certificatul dvs. de nastere, il puteti solicita personal, in baza actului de identitate
Certificatul de nastere al mamei, precum si cel de casatorie, il poate solicita mama dvs. personal, sau va poate imputernici la notarul public, pe dvs. Cererea , va trebui insotita de un act de identitate valabil( in cazul mamei, cartea de identitate provizorie).
Ce n-am inteles io....cum au ajuns niste certificate originale la dosarul pentru cartea de identitate? :O
Trebuia sa prezentati copii, si originalele pentru confruntare, dupa care, sa va fie inapoiate, pe loc. :)