Sunt cetatean USA cu rezidenta fiscala in USA.
Am actiuni la Fondul Proprietatea si in 2018 si 2019 se distribuie dividente.
Impozitul pe dividente se retine la sursa , insa ce se intimpla cu CASS trebuie sa-l platesc ?
Spitalul Judetean construit interbelic are peretele exact pe limita de proprietate a terenului meu la 2 metri de casa mea.
Consiliul Judetean prin Spitalul Judetean solicita acordul meu pentru a instala pe proprietatea mea, in spatiul acelor 2 metri latime, a unei schele in scopul renovarii peretelui respectiv precum si accesul prin curtea mea pe perioada constructiei.
Se doreste tencuirea si instalarea de vata bazaltica pe acel perete.
Mentionez ca peretele respectiv nu este deloc deteriorat.
Nu doresc sa-mi dau acordul din urmatoarele motive:
- accesul se face din strada pe scari monumentale de marmura care se vor deterioara prin manipulari repetate de materiale, schele si muncitori
-actualmente peretele respectiv este acoperit de iedera agatatoare deosebit de atragatoare cu rol important atit estetic cit si de protejare a mediului oferind un aspect verde , de improspatare a aerului din zona rezidentiala in care se afla atit casa mea cit si spitalul.
Prin executarea acestor lucrari se elimina planta respectiva care se afla acolo de 50-60 ani si care isi are radacinile pe proprietatea mea.
-acasta lucrare care va dura citeva saptamani duce la perturbarea linistii si crearea unui deranj deosebit cu atit mai mult cu cit casa mea are geamuri mari inspre peretele respectiv.
De asemenea se obstructioneaza accesul nostru spre terasa din spatele casei(datorita schelei instalate)
Intrebare:
Care sunt obtiunile si drepturile mele in conditiile in care prespun ca Consiliul Judetean va deschide actiune in vederea fortarii obtinerii acordului meu.
Multumesc
Cu stima
Petre M.
Intrebare:
Procesul-verbal de constatare a contraventiei lipsa rovinieta a fost intocmit in data de 21.02.217, s-a comunicat in 29.03.2017 iar fapta s-a produs in 11.10.2016.
Poate fi contestat avind in vedere ca constatarea si si comunicarea au avut loc la peste 30 zile de la data producerii faptei dovedit prin inregistrarea video?