avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spital judetean sub tutela Consiliului Judetean
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spital judetean sub tutela Consiliului Judetean

Spitalul Judetean construit interbelic are peretele exact pe limita de proprietate a terenului meu la 2 metri de casa mea.
Consiliul Judetean prin Spitalul Judetean solicita acordul meu pentru a instala pe proprietatea mea, in spatiul acelor 2 metri latime, a unei schele in scopul renovarii peretelui respectiv precum si accesul prin curtea mea pe perioada constructiei.
Se doreste tencuirea si instalarea de vata bazaltica pe acel perete.
Mentionez ca peretele respectiv nu este deloc deteriorat.
Nu doresc sa-mi dau acordul din urmatoarele motive:
- accesul se face din strada pe scari monumentale de marmura care se vor deterioara prin manipulari repetate de materiale, schele si muncitori
-actualmente peretele respectiv este acoperit de iedera agatatoare deosebit de atragatoare cu rol important atit estetic cit si de protejare a mediului oferind un aspect verde , de improspatare a aerului din zona rezidentiala in care se afla atit casa mea cit si spitalul.
Prin executarea acestor lucrari se elimina planta respectiva care se afla acolo de 50-60 ani si care isi are radacinile pe proprietatea mea.
-acasta lucrare care va dura citeva saptamani duce la perturbarea linistii si crearea unui deranj deosebit cu atit mai mult cu cit casa mea are geamuri mari inspre peretele respectiv.
De asemenea se obstructioneaza accesul nostru spre terasa din spatele casei(datorita schelei instalate)
Intrebare:
Care sunt obtiunile si drepturile mele in conditiile in care prespun ca Consiliul Judetean va deschide actiune in vederea fortarii obtinerii acordului meu.
Multumesc
Cu stima
Petre M.

Alte discuții în legătură

Reparatie dupa inlocuire coloane apa Bellini Bellini Buna seara, Asociatia de locatari a decis inlocuirea coloanelor de apa. Pentru operatiune a fost decopertata o zona de 30 x 40 cm pentru acces. 3 coloane, ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a facut geamuri la mine in curte. cum demonstrez ca nu existau la momentul cumpararii MuMuRo MuMuRo Am achizitionat casa in 2010. In 2013 unul dintre vecinii care are peretele casei pe hotarul dintre proprietatile noastre s-a hotarat sa-si faca 3 geamuri ... (vezi toată discuția)
Curte comuna: drepturi si obligatii nitzu88 nitzu88 Buna seara, Am si eu o problema cu vecinul meu, pe care am incercat sa o ignor prin premisa \\\\"lasa de la mine\\\\", dar vad ca nu prea ... (vezi toată discuția)