De politie a fost trimis dosarul la judecătorie. Am depus plângere ca nu mia achitat pensia de întreținere și nici pe copii nu a cautat. Politia sa hotărât sa fie trimis dosarul la judecătorie pentru abandon de familie. A fost obligat de judecătorie la al 3lea proces când sa prezentat. Ma achitat pana în 2018 și porma am mai primit 300 euro. Am înțeles ca nici nu are de gând sa plătească, nu vorbește cu mine dar vrea sa deschidă proces ca să-mi ia copii
As vrea sa știu care e procedura legala și de ce am primit iar amânare la instanta când mai are de dat o suma foarte mare pentru copii dar nu vrea. El zice ca nu are bani dar lucrează în afara țării. Din cauza asta nici nu sa prezentat la proces. Din 2018 noiembrie sunt în proces cu el.
Buna ziua,
Sunt divortata si fostul sot are datorie 5luni la pensie alimentare. Daca se angajeaza din salar poate sa fie oprit pensia alimentara? Poate sa ceara el sau trebuie sa cer eu prin instanta? Si ce acte are nevoie? Multumesc
Nu e vorba ca nu am lasat sa vada pe copii, el nu a venit sa viziteaza si e mai usor sa dea vina pe mine. A schimbat si nr de telefon si nu mai am cum sa mai invit. El a vrut sa duca la el copii dar fara sa stiu unde il duce la el acasa de unde e el sau unde sta el cu logodnica. Nu are program de vizita ca nu a cerut la divorti.
Buna ziua,
Suntem divortati din 28.06.2016. El spune ca nu trebuie sa plateasca luna iunie dar hotararea zice ca de la data pronuntarii hotararei trebuie sa inceapa sa plateasca. Numai suma (1277.15)stiu cat are datorii fiind a trimis bani si din afara tarii si se schimba suma primita. Nu e suma extragerat de mare dar de rautate nu a platit. Nu a venit sa vada copii si zice ca nu am lasat eu. Baiatul mare se teme de el si cand au intalnit a chemat pe baiat la el si cand copilul a zis ca se teme si nu merge a primit raspuns ca atunci nici nu mai o sa cunoaste si ca nu e baiatul lui. Eu nu am cum sa contactez pe el ca a schimbat nr de telefon si alte cale nu am. Multumesc
Buna ziua,
Fostul sot are datorie la pensia de alimentara. Am incercat sa discut cu el dar el sustina ca nu are datorie fiind la divort era plecata din tara si a trimis bani de acolo dar nu regulat.Sa merg la politie? Puteti sa ma ajutati cu un model de plangere? Multumesc
Multumesc ptr raspuns. Nu are program de vizita fiind nu a cerut la divort. Am intalnit cu el in statia de autobuz si a fost si copilul cu mine. A chemat copilul la el dar copilul a refuzat sa mearga langa el si a zis catre tata ca se teme si din cauza asta nu vrea sa se apropie de el. Am incercat sa-l fortet pe copil si sa explic ca nu are de ce sa teme daca sunt si eu acolo dar nici asa nu a mers. Tata copilului a zis catre copil ca nu o sa mai cunoaste daca nu merge langa el. Cum pot sa-l protejez copii legal?
Buna ziua,
Multumesc ptr raspuns dar nu inteleg de ce trebuie sa-l mint copilul ca tatal lui il iubeste. Baiatul aduce aminte foarte bine de bataia care a primit cand mi-a zis ca tatal lui a baut laptele si ptr el nu a dat. Si mai mult de un an nu a venit in vizita sa vada copii, nici cand a vazut prin sat nu a venit la ei mai bine era sa ne ocoleasca. A vrut sa duca la el dar fara sa-mi spune unde il duce si nu are inca program de vizita. Asta a fost intrebarea mea daca am gresit sau nu fiind copii la mine. Multumesc