avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara din salar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara din salar

Buna ziua,
Sunt divortata si fostul sot are datorie 5luni la pensie alimentare. Daca se angajeaza din salar poate sa fie oprit pensia alimentara? Poate sa ceara el sau trebuie sa cer eu prin instanta? Si ce acte are nevoie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 21 Ianuarie 2018
Buna seara,

Daca se angajeaza din salar poate sa fie oprit pensia alimentara?

Da cu prioriate, se va opri pensia alimentara.

La locul de munca al sotului trebuie sa depuneti hotararea judecatoreasca de obligare la pensie.
Daca sotul dvs depune hotararea si face cerere, poate amgajatorul il ajuta si trimite el in locul tatalui, altfel, legal, ori va trimite sotul de bunavoie pensia, ori va trebui sa apelati la un executor judecatoresc, poprirea se infiinteaza doar de catre acesta cu incuviintarea in prealabil a instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retinere din salariu Vilb Vilb Pot angajatorii sa refuze sa retina pensia alimentara daca e adusa sentinta judecatoreasca personal de tutor sau intimat mai ales ca judecatoria nu mai trimite ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! există vreo lege conform căreia pot depune o cerere ... pussicata pussicata Bună ziua! Există vreo lege conform căreia pot depune o cerere la angajatorul fostului soț și, respectiv la Casa de pensii (are și pensie, și salariu, ... (vezi toată discuția)