avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

As vrea sa știu care e procedura legala și de ce am primit iar amânare la instanta când mai are de dat o suma foarte mare pentru copii dar nu vrea. El zice ca nu are bani dar lucrează în afara țării. Din cauza asta nici nu sa prezentat la proces. Din 2018 noiembrie sunt în proces cu el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:37, 24 Noiembrie 2019
Depinde ce aţi cerut în proces.Dacă aveţi deja o hotărâre cu privire la obligarea tatălui la pensie de intreţinere pentru copil şi el nu plăteşte ceea s-a stabilit, este de competenţa executorului judecătoresc şi instanţa se va pronunţa în sensul că cererea dvs. este inadmisibilă.
Dacă aţi cerut mărirea pensiei de intreţinere, durează mai mult, fiindcă sunt necesare dovezi privind venitul lui. Mergeţi la judecătorie să studiaţi dosarul, în Încheierea de şedinţă scrie motivul pentru care s-a amânat din nou pronunţarea.
In 2016 a fost divorțul și atunci a fost obligat la plata. Nu am cerut mărire. O sa merg luni. Mulțumesc
De recuperarea datoriilor restante se ocupă executorul judecătoresc, nu Judecătoria.
Dacă ați deschis un proces cu acțiune fără obiect, va fi respinsă acțiunea ca inadmisibilă
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce ati cerut exact si de ce sunteti din 2018 in proces, pt ce va judecati ?
Bună seara

De politie a fost trimis dosarul la judecătorie. Am depus plângere ca nu mia achitat pensia de întreținere și nici pe copii nu a cautat. Politia sa hotărât sa fie trimis dosarul la judecătorie pentru abandon de familie. A fost obligat de judecătorie la al 3lea proces când sa prezentat. Ma achitat pana în 2018 și porma am mai primit 300 euro. Am înțeles ca nici nu are de gând sa plătească, nu vorbește cu mine dar vrea sa deschidă proces ca să-mi ia copii
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Betty88, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere pentru minori nici după pedeapsă penală. ce altă soluție am să recuperez sumele restante? maria mariana maria mariana buna ziua, sunt divortata din 2009 in urma hotariri judecatorest am ramas cu 2 copii minori si la care trebuia tatal sa le dea pensie de 300 lei pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara mancipri mancipri cum se pune in executare silita o majorare de pensie alimentara copil ? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .s-au facut trei ani de cand am divortat si fostul sot nu a platit pensia alimentara pt cei doi copii cara au rezultat din casatorie .l-am dat din ... (vezi toată discuția)