avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate Paul_iancu

Activitate Paul_iancu

Buna ziua! Si eu am un fast food si pentru activitatea aceasta de alimentatie publica, este cu siguranta nevoie de intocmire dosar HACCP conform cerintelor Directiei Sanitar Veterinare (DSV). Eu am apelat la ESQCert, un organism de certificare ce intocmeste si documentatia HACCP sau ISO 22000, iar in 5 zile a fost gata. Recunosc, ca nu am auzit de acest SOP. Succes!
Răspuns la discuția Certificat ISO 9001 2008
Puteti alege un organism national care este acreditat Renar sau puteti obtine certificarea cu un organism international si fiind membru IAF, automat este recunoscuta la nivel national (adica Renar) prin reciprocitate de catre organismele abilitate.
Noi am obtinut certificarea cu ESQ CERT care sunt organism international. Cand am participat la licitatii nu am intampinat nici un fel probleme.
P.s. Acum este in vigoare ISO 9001:2015, spor!
Răspuns la discuția Certificare ISO pentru fast food
Buna ziua, certificarea ISO nu este obligatorie, dar nici bani aruncati pe apa sambetei nu sunt. Va recomand sa va intocmiti documentatia in privinta respectarii standardelor ISO22000 (HACCP) adica privind siguranta alimentara. Daca respectati toate procedurile pe care le impune standardul, sigur nu veti avea probleme cu cei din partea controalelor statului. Rolul certificarii ISO apare dupa ce aveti aceasta documentatie, iar in urma ei si a celor de pe teren, cei de la organismul de certificare (constatand ca respectati normele) va vor elibera certificarea in cele din urma. Succes!