avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Activitate George0401

Activitate George0401

In localitatea mea de domiciliu, la sat vacile sunt organizate in cireada si pascute pe islazul comunal de către o familie de vacari aleși de cetățenii din comuna. Anul trecut vechii vacari au plecat fara sa anunțe, fara ca a mai avea cine sa pasca vacile satului si fara a se încheia un contract cu aceștia. Întrebarea este daca in mod legal se poate încheia un contract cu aceștia, in ce fel, ce reguli sa respecte ambele părți. Precizez ca La nivel de comuna este o asociație a crescătorilor de animale care este condusă de 1-2 cetățeni ce au numeric mai multe vaci si ei se ocupa in general de alegerea văcarilor. Cand au plecat anul trecut văcarii au luat cu ei si niste bunuri ce le-au fost date de cetățeni sa se gospodărească la bordeiul de pe islaz. Ce recomandați pentru a nu mai avea loc astfel de întâmplări neplăcute?
Buna ziua. Dețin un teren in extravilan pe care in prezent nu il mai lucrez de pe care am constatat ca mi-au fost tăiați doi nuci. Fapta este infracțiune sau numai contravenție ?cui ma pot adresa pentru soluționarea problemei?
Transport colete Italia ori sa incep o mica afacere in domeniul transportului de colete international ( in special Italia ) . As dori sa stiu ce documente / avize /autorizatii , imi sunt necesare pentru aceasta activitate . Mentionez ca firma este infiintata si are si codul pentru transport de mărfuri, administrator fiind fiica mea ... in prezent dețin un microbuz 8+1 si remorca, ambele pe numele meu