avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate monicaflorean

Activitate monicaflorean

Cu acordul bancii, al sotului dvs si al unei alte persoane pe care o puteti aduce codebitor la contractul de credit/ ipoteca se poate intocmi un contract de novatie. Aceasta inseamna ca noul codebitor (care poate fi un frate/ o sora / un parinte etc, care in mod evident este considerat eligibil de catre banca) va prelua atat obligatiile, cat si drepturile sotului dvs privind imobilul. Ulterior puteti regla intr-un mod convenabil situatia imobilului cu noul coproprietar. Nu este foarte simplu; va trebui facuta de catre un evaluator agreat de banca o noua evaluare a imobilului, este posibil ca banca sa recalculeze ratele etc, dar poate fi o modalitate de rezolvare a problemei.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari: in cazul divortului amiabil,exista posibilitatea divortului administrativ, realizat de ofiterul Starii Civile, urmat de un partaj autentificat de un notar, sau este obligatoriu ca divortul sa fie anterior autentificat tot de notar?

In cazul in care viitorii fosti soti,
- tinand cont de contributia fiecaruia la achizitionarea bunurilor in timpul casatoriei,
- agreaza ca proprietatile considerate comune sa se imparta astfel incat fiecare sa devina proprietate individuala, fara sa se acorde sulta si
- sunt de acord asupra modalitatii de impartire si cer partajul in consecinta,
- vor plati taxa de timbru (3%) din valoarea integrala a bunurilor care le revin in urma partajului?
Aceasta valoare a bunurilor (mobile si imobile) poate fi valoarea agreata de parti? Sau este valoarea de impunere cu care bunurile se afla in evidentele Administratiei Financiare? Sau este necesar sa se intocmeasca raport de evaluare de catre un membru ANEVAR?

In cazul in care partajul este mai intai incheiat de un mediator si apoi sotii/ fostii soti aduc spre autentificare notarului raportul de mediere, se vor plati taxe de timbru mai mici (1.5%)?. In acest caz taxele de timbru se vor calcula asupra valorii integrale a tuturor bunurilor?

Odata autentificat in fata notarului contractul de partaj, cu mentiunea expresa ca exprima dorinta neviciata a partilor, exista posibilitatea revocarii lui?

Va multumesc frumos
Va multumesc mult.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Inchiderea dosarului depinde de acordul creditorului, sau se face automat odata cu plata sumelor datorate? Altfel spus, creditorul poate refuza sa incaseze creanta de la debitor si sa impuna valorificarea bunului prin licitatie?
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: in cazul in care
- un imobil este subiectul executarii silite in favoarea unei banci si
- a fost deja stabilit termenul pentru prima licitatie in scopul valorificarii imobilului,
procesul poate fi oprit in cazul in care debitorul achita sumele datorate bancii si executorului judecatoresc inainte ca imobilul sa fie vandut ? (respectiv inainte de tinerea primei licitatii sau inainte de tinerea celei de-a doua licitatii, in cazul in care bunul nu s-a vandut prin prima)?
Va multumesc frumos.