va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari: in cazul divortului amiabil,exista posibilitatea divortului administrativ, realizat de ofiterul Starii Civile, urmat de un partaj autentificat de un notar, sau este obligatoriu ca divortul sa fie anterior autentificat tot de notar?
In cazul in care viitorii fosti soti,
- tinand cont de contributia fiecaruia la achizitionarea bunurilor in timpul casatoriei,
- agreaza ca proprietatile considerate comune sa se imparta astfel incat fiecare sa devina proprietate individuala, fara sa se acorde sulta si
- sunt de acord asupra modalitatii de impartire si cer partajul in consecinta,
- vor plati taxa de timbru (3%) din valoarea integrala a bunurilor care le revin in urma partajului?
Aceasta valoare a bunurilor (mobile si imobile) poate fi valoarea agreata de parti? Sau este valoarea de impunere cu care bunurile se afla in evidentele Administratiei Financiare? Sau este necesar sa se intocmeasca raport de evaluare de catre un membru ANEVAR?
In cazul in care partajul este mai intai incheiat de un mediator si apoi sotii/ fostii soti aduc spre autentificare notarului raportul de mediere, se vor plati taxe de timbru mai mici (1.5%)?. In acest caz taxele de timbru se vor calcula asupra valorii integrale a tuturor bunurilor?
Odata autentificat in fata notarului contractul de partaj, cu mentiunea expresa ca exprima dorinta neviciata a partilor, exista posibilitatea revocarii lui?
Partaj !
Maryana72
Buna ziua !
Am divortat de doi ani de sotul meu, timp in care am locuit in acelasi imobil fara sa ne deranjam. Acum, situatia a devenit insuportabila si ... (vezi toată discuția)