avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate Peterfi

Activitate Peterfi

Schimbare Ortografia Scriererii Numelui. La nasterea mea tatal meu si-a schimbat Numele din Péterffy, mostenit de la bunicul meu, in Péterfi - considerandu-se mai la adapost fata de prigonirea regimului comunist de atunci (Péterffy find cunoscut ca apartinand unei familii nobiliare renumite din Cluj-Napoca). Pot EU sa-mi modific acum Certificatul de Nastere si CI revenind la numele purtat de bunicul meu, respectiv stramosii mei ?
Buna ziua !
In calitate de parat intrun proces civil intentat de o firma de CabluTV+NET, pentru pretentii financiare, instanta a HOTARAT respingerea ca fiind neintemeiata. Reclamantul (Firma de CabluTV+NET) nu a facut apel in termenul legal.
Dupa depasirea termenului legal pentru apel, am procedat la solicitarea de Legalizare a Hotararii.
Judecatoria mi-a inmanat o copie a exemplarului, avand mentiunea "Neapelat pana la data de ........"
Totusi reprezentantii Firmai de CabluTV+NET nu m-au scos din evidenta lor de debitori, si ma ameninta ca ma vor deferi la "Biroul Executorului Judecatoresc". E posibil ??? Ce demersuri legale ar trebui sa fac astfel ca firma de CabluTV+NET sa ma radieze din evidenta lor de DEBITORI ?
Buna ziua. Astazi 17 iul 2017 am aflat cu stupoare ca la Judecatoria din Constanta, nu a fost inca redactata o Hotarare cu privire la o pronuntare care a avut loc in data de 14 iun 2017. Cui ma pot adresa spre a solicita respectarea prevederilor legale.
Buna ziua ! Sunt locatar intr-un bloc cu apartamente proprietate personala la etajul 1, construit si dobandit in anul 1981. Vecinul meu de la parter in decursul anilor 2002 - 2008 si-a construit o "extindere de parter" amplasat pe spatiul de folosinta comuna (codomeniu), blacand in acelas timp accesul pe casa scarilor la una din usile cu care este dotat (casa scarilor avand, din constructie, 2 usi de acces inspre exterior). Exista temei legal sa ma angajez intr-un proces de "tulburare de posesie" indreptat impotriva vecinului meu ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
OK ! Merci mult, mult de tot .. =D> :thumbup:
Am expediat o petitie prin eMail catre Ministerul Educatiei Nationale. Am procedat bine ?
Am incercat sa solicit asa ceva, dar din pacate am fost refuzat, spunandu-mi-se ca acea adeverinta (anterior prezentata) mi-e suficient. Cum as putea proceda in continuare ?
Ok! Asa este cum precizati dumneavostra. Ce trebuie eu sa solicit de la angajator (Univ. OVIDIUS C-ta) pentru a-mi putea exercita dreptul la recalcularea pensiei pe baza veniturilor suplimentare dobindite ?
Va multumesc pentru raspuns. Am primit o "Adeverinta" (vezi link-ul de mai jos:

[ link extern ]

Dar la CJP C-ta mi-au solicitat o adeverinta cu veniturile suplimentare acordate (cu date privitoare la luna, an, suma alocata, etc.). Oare de ce ?
Buna ziua! Daca un angajator, in baza Legii 85/2016, a depus la Casa Judeteana de Pensii o declaratie rectificativa cu privire la un fost angajat al sau, ce acte doveditoare in acest sens are obligatia angajatorul sa inmaneze fostului angajat, actulmente pensionar ? Va multumesc anticipat pentru atentia si raspunsul acordat.