avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Relatii de munca asigurari sociale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Relatii de munca asigurari sociale

Buna ziua! Daca un angajator, in baza Legii 85/2016, a depus la Casa Judeteana de Pensii o declaratie rectificativa cu privire la un fost angajat al sau, ce acte doveditoare in acest sens are obligatia angajatorul sa inmaneze fostului angajat, actulmente pensionar ? Va multumesc anticipat pentru atentia si raspunsul acordat.
Cel mai recent răspuns: Peterfi , utilizator 09:59, 8 Aprilie 2017
O adeverinta de vechime trebuie sa se solicite acelui angajator.
Va multumesc pentru raspuns. Am primit o "Adeverinta" (vezi link-ul de mai jos:

[ link extern ]

Dar la CJP C-ta mi-au solicitat o adeverinta cu veniturile suplimentare acordate (cu date privitoare la luna, an, suma alocata, etc.). Oare de ce ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
Peterfi, utilizator
V-au cerut o adeverinta cu veniturile si sporurile acordate, pentru a vi se recalcula pensia.

Ce ati primit este doar o adeverinta care atesta ca ati fost salariat .. nu cuprinde mai multe detalii cu privire la raportul de munca , angajare, incetare, salariu , sporuri etc.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok! Asa este cum precizati dumneavostra. Ce trebuie eu sa solicit de la angajator (Univ. OVIDIUS C-ta) pentru a-mi putea exercita dreptul la recalcularea pensiei pe baza veniturilor suplimentare dobindite ?
Peterfi, utilizator
O adeverinta cu veniturile realizate - salariu plus sporuri.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, ca angajator, sunt obligat să eliberez o adeverinţă ... PCVS PCVS Bună ziua, Ca angajator, sunt obligat să eliberez o adeverinţă de stagiu cotizare pe perioada 1988-2023, dacă există cartea de muncă cu sporurile ... (vezi toată discuția)
Pensie care nu cuprinde retribuirea in acord global. andriana1 andriana1 Buna ziua! Sunt pensionata de cateva luni.Azi ,facand ordine prin hartii, am gasit fluturasii de salariu pentru cativa ani. Uitandu ma mai atenta, am vazut ca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru dosarul de pensionare danpoe danpoe Buna ziua, In perioda 1986 - 1993 am fost angajat la o intreprindere din Bucuresti; incepand cu 1987 si pana in 1993 (cand m-am transferat la alta ... (vezi toată discuția)