avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Ca angajator, sunt obligat să eliberez o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Ca angajator, sunt obligat să eliberez o adeverinţă ...

Bună ziua,
Ca angajator, sunt obligat să eliberez o adeverinţă de stagiu cotizare pe perioada 1988-2023, dacă există cartea de muncă cu sporurile inscrise şi adeverinţă de stagiu eliberată de noi pe perioada 2011-2023? Întreb pentru că un fost angajat este nemulţumit de calculul pensiei şi există, într-adevăr, neconcordanţe între cartea de muncă şi adeverinţa de la CJP, dar calculul este făcut de Casa de Pensii!
Cel mai recent răspuns: PCVS , utilizator 07:52, 3 Octombrie 2024
Daca exista neconcordante intre carnetul de munca si statele de plata , da , aveti obligatia sa-i eliberati acea adeverinta cu veniturile.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
In adeverinta deja emisa, ati mentionat si sporurile nepermanente - prime, al 13-lea salariu, lucru in acord ?

PCVS a scris:

Bună ziua,
Ca angajator, sunt obligat să eliberez o adeverinţă ....

HG. 905//2017
art. 7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...

Art. 34 C.mun.
....
5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Art. 160 C.mun.
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Sunt texte de lege care va obliga la eliberarea unei astfel de adeverinte.
Bună dimineaţa. Nu sunt neconcordanţe între statele de plată şi Cartea de muncă! Adeverinţa eliberată pe perioada 2011-2023 cuprinde toate sporurile, iar Cartea de muncă are înscrise, de asemenea, sporurile. Dar în adeverinţa de la CJP nu sunt trecute sporurile ca în Cartea de Muncă, fapt pentru care persoana respectivă ni s-a adresat pentru eliberarea unei adeverinţe pe toată perioada lucrată, 1988-2023, fapt care implică o muncă destul de consistentă! Noi considerăm că trebuie se se adreseze CJP pentru recalculare sau, eventual, instanţei.
Mulţumim!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2024
PCVS, utilizator
Corect , daca nu sunt neconcordante intre statele de plată şi Cartea de muncă, inseamna ca CJP a preluat gresit datele transmise prin declaratii, situatie in care , se poate actiona in instanta sau depune cerere de revizuire.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Unde pot face o reclamatie daca angajatorul refuza sa îmi elibereze ... maiaB maiaB Unde pot face o reclamatie daca angajatorul REFUZA sa îmi elibereze adeverința cu sporurile nepermanente obține până în anul 2001??? (vezi toată discuția)
Adeverinta cu salariile inainte de 2001 nidac nidac Am cerut de la un fost angajator o adeverinta cu salariile lunare pe care le-am avut inainte de 2001, mai exact pentru perioada 1983-2001. Am primit in schimb ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime Buburuzsa Buburuzsa Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de ... (vezi toată discuția)