avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Unde pot face o reclamatie daca angajatorul REFUZA sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Unde pot face o reclamatie daca angajatorul REFUZA sa îmi elibereze ...

Unde pot face o reclamatie daca angajatorul REFUZA sa îmi elibereze adeverința cu sporurile nepermanente obține până în anul 2001???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:04, 19 Octombrie 2024
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Cum se motiveaza refuzul ?
Am făcut cererea in scris cu confirmare de primire, am primit după 3 săptămâni confirmarea și atât. Institutul face parte din Academia Română.
Persoana care se ocupa pur și simplu nu vrea!
Este inimaginabil, dar asta este.

POPA GHEORGHE a scris:

Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Cum se motiveaza refuzul ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. HG. 905//2017
art. 7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...

Art. 34 C.mun.
....
5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Art. 160 C.mun.
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Sunt texte de lege care il obliga la eliberarea unei astfel de adeverinte.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz angajator ! codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ,va rog am doua intrebarii ,legate de salariu brut, si refuzul angajatorului sa-mi elibereze adeverinte pt. sporuri fiindu-mi necesare pt dosar ... (vezi toată discuția)
Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Plecare de la firmă fără preaviz. cum se poate intra în posesia adeverinței care se întocmește la încetarea contractului de muncă? patronul refuză s-o elibereze adriana bindea adriana bindea Baiatul meu a plecat de la o firma fara preaviz .Motivul este ca nu s-a mai inteles cu patroana pe motive financiare.Acum se angajeaza in alta parte dar are ... (vezi toată discuția)