danpoe a scris:
....
Din pacate, directorul de la intreprinderea la care am lucrat, nu vrea sa-mi elibereze documentul respectiv deoarece, sustine domnia sa, nu are o persoana care sa verifice in arhiva daca ceea ce solicit eu este real sau nu.
Va rog sa ma ajutati sa deblochez cumva aceasta situatie, cu atat mai mult cu cat am facut acest demers de mai bine de un an si nu am primit niciun raspuns; mentionez ca am 4 solicitari scrise, trecute prin registratura intrteprinderii respective si ca eram eligibil de a iesi la pensie de acum un an.
Va multumesc.
La sesizarea ITM-ului sau a instantei de judecata, puteti atasa copii de pe solicitarile scrise ale dvs.
HG 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau
o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional,
în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....