avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie-grupa II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie-grupa II-a de munca

Buna ziua.De curand am trecut in pensie cu limita de varsta.Am lucrat ca laboranta.Timp de trei ani in conditii de munca grupa II-a.Am si adeverinta de la fosta intreprindere privind respectiva perioada.Totusi la calculul pensiei au ignorat la casa de pensii respectiva adeverinta.As vrea sa stiu,din ce cauza?

PS
Perioada este trecut si in cartea de munca si adeverinta este inca din anul 1994.


Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:11, 17 Februarie 2017
Cereti lamuriri scrise de la CJP.
Probabil, adeverinta/ mentiunile din carnetul de munca nu contin toate elementele legale prevazute in anexa 14 la HG nr.257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Cel mai probabil, nu ati depus copie dupa decizia interna a firmei, de nominalizare a dvs. la locurile de munca incadrate in grupa de munca. Este in vigoare Legea nr.172/ 2016 in care se nominalizeaza documentele cerute si care trebuei prezentate in anexa la dosarul de pensionare daca exista suspiciuni al CJP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de muncă andreescugeorgeta andreescugeorgeta Ing.agronom, șef de fermă,1981-2015, pensionar acum fără gr. a II-a, conform Ord. 50/1990, pct.3,anexa 2, poz.182, alin. b , scrisoarea ... (vezi toată discuția)
Grupa ii dan sabotnicu dan sabotnicu am lucrat la GRANITUL ca sef CTC -LABORATOR si sef sectie iar casa de pensie nu recunoaste ac.functii la gr.II (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca MariaW MariaW Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este necesar sa elibereze o adeverinta de grupa daca perioada lucrata in grupa de munca este trecuta in cartea de munca. ... (vezi toată discuția)