avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate widadconstantin

Activitate widadconstantin

Multumesc! O sa revin sa impartasesc solutia gasita
Buna, Alina

As dori sa stiu daca cumva ati avut probleme cu recunoasterea certificatului de nastere irakian.
Eu sunt casatorita in Irak cu sot irakian si vrem sa transcriem casatoria in romania
Nu ni se accepta certificatul de nastere irakian pt ca indica doar numele personal nu si de familie (al sotului)
multumesc
Sun cetatean roman, casatorita in Irak cu cetatean irakian, si avem 2 copii nascuti in Irak.
Am inceput demersul transcrierii in Romania a certificatului de casatorie irakian si a certificatelor de nastere irakiene a copiilor.
Problema:
- certificatele eleiberate in Irak au forma diferita de cele romanesti si diferenta principala este ca ele indica doar numele personal al persoanei, nu si numele de familie
Ni s-a eliberat di Iraq un alt document, numit 'al familiei' unde sunt indicate atat numele personal cat si de familie
Avem si pasapoarte irakiene care indica numele personal si al familiei precum cele romanesti.
Totusi de la Evidenta persoanelor in Romania (din judetul meu de resedinta) ni s-a spus ca nu pot accepta certificatele irakiene fara numele de familie

Nu stim cum sa depasim aceasta problema atata timp cat din Irak nu ne pot elibera certificate de nastere care sa cuprinda si numele de familie. Nu pot (zic ei) pt ca certificatul de nastere irakian are un format fix si cuprinde doar informatiile prevazute..nu pot adauga ceva care nu este prevazut sa fie indicat

Daca poate fi relevant:
- numelui personal pe certificat de nastere irakian indica: ex. Mihai, Adam, Gheorghe (si sunt in ordine numele persoanei, al tatalui si al bunicului patern)
- numele de famile ex. Shabany nu este indicat

Va multumesc anticipat pentru eventuale sugestii