Sunt in Ecuador de 6 ani...intre timp mi-a expirat pasaportul iar politia de frontiera imi zice ca nu am cum sa ies de ecuador fara pasaport....mentionez ca am buletinul romanesc inca valabil, am cedula extranjera , am viza indefinita....pe deasupra nu exista in ecuador nici un consulat....cel mai aproape ar fi in lima dar nu pot sa ajung acolo....cum procedez? Ajutati-ma va rog.
toate date tatalui sunt trecute in certificat....si dupa eliberarea certificatului de nastere pot sa ii fac pasaportul? cat timp dureaza? nu trebuie sa le fac in bucuresti? pot sa le fac direct la constanta?multumesc frumos.
Buna seara...am o intrebare de 100 de puncte cum se zice...traiesc de aproape 6 ani in Ecuador...si in 6 septembrie 2012 am nascut un baietel. Tatal baiatului este ecuatorian si mentionez ca nu suntem casatoriti legal. Problema este ca nu este inscris in consulat pt simplu fapt ca nu exista in ecuador nici ambasada nici nimic...trebuie sa ma duc in Peru pt asta....anul viitor vreau sa ajung in tara si am nevoie sa stiu cum sa fac ca sa il inscriu in tara, sa ii fac certificatul de nastere romaneas, pasaport....mentionez ca tatal are de asemenea nationalitatea spaniola si baietii, caci sunt 2, unul de 10 anisori, si cel mic de aproape d 5 anisori.Amandoi baieti vor iesi cu pasaport spaniol pana in spania si pana in romania...tatal nu o sa vina cu noi...cel mare are pasaportul romanesc expirat si trebuie sal renovez dar cel mic nu are nici nasterea inscrisa....ce pot sa fac?Mentionez ca ajung in Constanta....vreau sa stiu cum pot sa fac toate tramuturile care le am de facut, cam cat timp dureaza si daca pot sa le fac oin constanta...multumewsc anticipat