avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate ovidium1980

Activitate ovidium1980

Am un teren agricol care are un singur număr cf, dar sunt doua parcele cu doua numere cadastrale. Un număr cadastral este intravilan iar celălalt este extravilan. Terenul se afla la mai puțin de 30 km de granita, deci trebuie acordul MApN pentru vânzarea terenului în extravilan. Exista posibilitatea să vând parcela de intravilan și să donez parcela de extravilan aceleiași persoane?...este necesar avizul MApN in cazul donației? Mulțumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Daca pacientul beneficiaza deja de 2 ani de drepturile financiare aferente gradului mediu de incadrare, in momentul in care eu fac contestatie la instanta pentru acordarea unui grad superior i se sisteaza acodrarea drepturilor actuale pana la noua solutie a instantei?........e vorba si de asigurarea medicala, care ma intereseaza mai mult decat drepturile financiare care oricum sunt mici........
Multumesc!
Buna seara. Am in intretinere o persoana adulta cu handicap psihic si am prezentat-o in fata comisiei de evaluare cu toate actele cerute. Cu toate ca punctajele specifice GAFS SI MMSE stabilite de psiholog si psihiatru indicau niste valori pentru a fi incadrat in grad de handicap accentuat, comisia de evaluare a decis sa fie incadrat in grad mediu.
Am vrut sa fac contestatie la comisia superioara si am aflat ca anul asta in luna august a aparut o hotarare de guvern care prevede ca eventualele contestatii se depun direct la instanta de contencios administrativ. Ce se intampla daca depun contestatie la instanta? I se sisteaza dreptul acordat momentan pana la decizia finala a instantei?....Va trebui sa port pacientul din nou la alte expertize medicale?...Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția lnchiriere teren pe termen lung
Am inteles...sincer sa fiu nu cunosteam aceasta procedura si nici termenul.
Cred ca imi e de folos orice procedeu prin care cineva poate construi pe terenul meu , fara ca eu sa devin proprietar pe constructie.
In acest caz cum ar aparea constructia in CF?
Ideea de baza a acestei actiuni este ca eu sa nu fiu proprietar pe nici un spatiu locuibil (casa, cabana, etc...)
Multumesc mult!
Răspuns la discuția lnchiriere teren pe termen lung
Multumesc pentru raspuns!
Eu sunt proprietarul terenului. Noi ne intelesesem ca, dupa expirarea celor 30 ani de inchiriere a terenului, sa cumpar constructia pe care o va ridica chiriasul pe terenul meu. Bineinteles, pentru a o construi, sunt dispus sa solicit autorizatia de constructie in calitate de proprietar al terenului.
Nelamurirea mea este daca e posibil, din punct de vedere juridic si legal, ca eu sa fiu proprietar pe teren intabulat in CF, iar altcineva sa fie proprietar pe constructie.
Multumesc anticipat!
Buna ziua.
Ma intereseaza daca o persoana fizica poate inchiria un teren altei persoane fizice, pe o perioada de 30 ani sau cat mai mult, urmand ca cel de-al doilea (chiriasul) sa isi construiasca ceva pe acel teren (casa, cabana, etc)...
Ceva de genul concesiunii din proprietatea statului, doar ca se intampla intre doua persoane fizice..
Va multumesc anticipat!