avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestare certificat incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestare certificat incadrare in grad de handicap

Buna seara. Am in intretinere o persoana adulta cu handicap psihic si am prezentat-o in fata comisiei de evaluare cu toate actele cerute. Cu toate ca punctajele specifice GAFS SI MMSE stabilite de psiholog si psihiatru indicau niste valori pentru a fi incadrat in grad de handicap accentuat, comisia de evaluare a decis sa fie incadrat in grad mediu.
Am vrut sa fac contestatie la comisia superioara si am aflat ca anul asta in luna august a aparut o hotarare de guvern care prevede ca eventualele contestatii se depun direct la instanta de contencios administrativ. Ce se intampla daca depun contestatie la instanta? I se sisteaza dreptul acordat momentan pana la decizia finala a instantei?....Va trebui sa port pacientul din nou la alte expertize medicale?...Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ovidium1980 , utilizator 18:57, 6 Decembrie 2017
Drepturile financiare aferente deciziei de incadrare in grad de handicap se acorda strict in perioada prevazuta in decizia de incadrare persoane cu handicap
Asteptati solutia instantei de judecata,conditionat de care puteti analiza oportunitatea altor demersuri
Multumesc pentru raspuns!
Daca pacientul beneficiaza deja de 2 ani de drepturile financiare aferente gradului mediu de incadrare, in momentul in care eu fac contestatie la instanta pentru acordarea unui grad superior i se sisteaza acodrarea drepturilor actuale pana la noua solutie a instantei?........e vorba si de asigurarea medicala, care ma intereseaza mai mult decat drepturile financiare care oricum sunt mici........
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea sociala a persoanelor varstnice irachieru irachieru Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine sfatuindu-ma cum sa procedez cu o persoana in varsta de 69 ani care a suferit un accident vascular in anul ... (vezi toată discuția)
Context medico-legal adulti tsa & certificat de handicap irina.gutanu irina.gutanu Buna seara! As avea niste intrebari despre contextul medico-legal al autismului la adulti: 1. Persoanele aflate in regim ambulatoriu pot sa fie ... (vezi toată discuția)
Sunt o persoana cu handicap accentuat. am băgat un dosar la casa de pensii ptr.o pensie de invaliditate si mi l-au respins, ca cică nu as fi bolnava așa de rau alexandra_campeanu alexandra_campeanu Ma pot angaja, daca sunt persoana cu handicap accentuat definitiv? Am 41 ani, am un copil in întreținere si o indemnizație mica de 272 lei? Mi se va tăia ... (vezi toată discuția)