Sunt o persoana cu handicap accentuat. Am băgat un dosar la casa de pensii ptr.o pensie de invaliditate si mi l-au respins, ca cică nu as fi bolnava așa de rau
Ma pot angaja, daca sunt persoana cu handicap accentuat definitiv? Am 41 ani, am un copil in întreținere si o indemnizație mica de 272 lei? Mi se va tăia indemnizația de handicap,daca ma va angaja cineva? Mi s-a respins un dosar ptr.pensia de invaliditate, pe motiv ca boala mea nu se încadrează in pensie. Mi-au zis sa ma duc sa muncesc. Am 8 clase școală normala. Bucureștiul mi-a respins dosarul, după ce am fost testata de psiholog si psihiatru. Mulțumesc! Nu mai pot trai cu 272 lei. Angajatorii angajează persoane cu handicap? In ce condiții? Ce pot sa fac? Mulțumesc!
retardare mentala moderata deficienta semnificativa a comportamentului necesitand atentie sau tratament. sechele encefalopatie infantila. cronica. retard mental mediu. se incadreaza aceasta boala la grad accentuat ptr.pensie invaliditate? daca nu? ce pot sa fac? ma pot angaja?
Buna_dimineata. Unde se depun contestatiile? Mi_au dat drept de contestatie 30 de zile. Nu sunt de acord cu decizia comisiei, deoarece gradul accentuat il am fara drept de munca. Si in afara de indemnizatia aceasta de 272 de lei eu nu mai pot primi nimic. eu vorbesc mai greu din nastere si nici un angajtor nu m_ar primi in halul acesta.. sI ele m_au luiat in ras, au zis ca in ce hal sunt? Si au trecut la intimidari, ca daca merg mai departe, Bucurestiul ma lasa si fara aceasta indemnizatie..
Nu are nicio legătură gradul de handicap acordat de cimisia de evaluare complexă a adulților cu pensia de invaliditate. Indemnizația de handicap poate fi cumulată cu orice venit. Certificatul de încadrare în grad de handicap pe care îl dețineți nu interzice prestarea vreunei activități.
Contestația se depune la casa de pensii eminentă și va fi soluționată de comisia centrală.